Brukere online: 2012
Brukere i dag: 22426
Brukere siste 7 dager: 195331
500 g friske jordbær
- -
150 g hvit sjokolade
150 g mørk sjokolade
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg. Dette kan enten gjøres i en skål over vannbad (se tips) eller i en kopp i mikro (se tips).
Dypp jordbærene i smeltet sjokolade og legg dem på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Jordbærene oppbevares kjølig frem til servering.
Anbefalt tilbehør: Søt musserende vin, for eksempel en Moscato d’Asti.
Å smelte sjokolade over vannbad betyr at du tar en bolle (helst en metallbolle, men tykt glass går også) og setter over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den dekker kjelen helt. Det trengs ikke så mye vann i kjelen. Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen. Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt.
Å smelte sjokolade i mikro er veldig enkelt, men krever kanskje likevel litt mer erfaring. Brekk opp sjokoladen og ha i en kopp. Sett koppen i mikro på full styrke i 1 min. Ta ut koppen og vend litt på sjokoladen med en teskje. Sett koppen tilbake i mikroen og gjenta et par ganger, til sjokoladen er smeltet. (NB! Sjokoladen blir kornete om den varmes opp for lenge.)
Hvis sjokoladen blir kornete (skjer hvis den varmes opp for lenge eller blir våt av dampen), er det lite å gjøre annet enn å begynne på nytt. Kjøp derfor inn noen plater ekstra sjokolade i tilfelle.
- -
RENDER ME HELPLESS
"Turn me over,
Let me swoon,
lift me higher
than this full moon.
Touch me gently,
kiss me wildly
press me slowly
give me passion
till I cry for mercy.
Tell me you love me,
promise me nothing,
fill me with your essence
till I lose my mind.
Talk to me boldly
promise me everything
turn me loose
and watch me scream.
Need me always,
capture me quickly
take me completely
till I beg for more.
Tantalize my senses,
tickle my fancy,
rock my world
and render me helpless!"
(Amber V Moonstone)
1 kommentar
Hei! Jeg skal lage kake med
Hei! Jeg skal lage kake med sjokolade dyppede jordbær som pynt. Har du noen tips til hvordan oppbevare og frakte dem, uten at det blir kondens? Synes ofte de blir våte når de ligger i kjøleskapet..:)
Skriv ny kommentar