Jordbærsorbet-ispinner

Annonse: Slikkepott.no

Hei dere! 

Med søte, norske jordbær lager du vidunderlig gode Jordbærsorbet-ispinner.

Så deilig det er med sunne ispinner med skikkelig god jordbærsmak!

Iskremformer får du tak i hos Slikkepott.no(link is external), og de er superenkle å bruke.

 

 

Denne porsjonen holder til 4 ispinner og 4 mini-ispinner. 
 

Ingredienser: 

400 g jordbær (se tips)
3-4 ss melis (se tips)
0,5 dl vann
2 ss sitronsaft


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Legg dem i en frysepose og frys dem over natten.

 

 

Pass på at bitene ikke blir for store, ellers må de tine litt før du moser dem i food processoren.

 

 

Ha de frosne jordbærbitene i en food processor sammen med melis, vann og sitronsaft.

 

 

Kjør blandingen sammen til en klumpfri, myk sorbet. 

 

 

 

Finn frem isformene.

 

 

Fyll formene opp med jordbærsorbeten.

 

 

Stikk inn trepinnene.

 

 

Det er superenkelt å skyve dem på plass. 

 

 

Fyll opp med sorbetblanding helt til kanten, så vil trepinnene plasseres perfekt i midten av ispinnene.

Legg formene i fryseren til sorbeten har stivnet.

 

 

Når ispinnene er fryste, er de enkle å vrenge ut av silikonformene.

 

 

De du ikke vil nyte med en gang, kan legges tilbake i fryseren.  Smile  

 

 

Nydelig sorbetis på pinne! 

 

 

Dette er ispinner som har skikkelig god jordbærsmak! 

 

 

 

Kjekt med noen store og noen små ispinner! 

 

 

Dette er ispinner som alle liker! 

 

 

Tips:

 Smaken blir aller best om du bruker søte, norske jordbær, men det går også an å lage jordbærsorbeten med kjøpte, frosne bær. 

 Vær oppmerksom på at frysing gjør at en del av søtsmaken forsvinner. Du må derfor lage sorbetblandingen en god del søtere for å få en god sorbetis enn om du hadde spist den uten å fryse den.

 Iskremformer laget er silikon er geniale å bruke fordi de så lett kan vrenges av de frosne ispinnene. De gjør det dessuten veldig enkelt å plassere trepinnene i midten av isen. Jeg har her brukt iskremformene fra Silikomart som heter Klassisk (link is external)og Klassisk mini(link is external). Du finner flere ispinneformer i nettbutikken til Slikkepott.no(link is external) samlet HER(link is external)

I stedet lyst til å lage kaker som ser ut som ispinner? Se i så fall oppskrift på Cakesicles (sjokoladekake på ispinner)

 

 

Håper du ble fristet til å lage hjemmelagde Jordbærsorbet-ispinner!  Smile

 

 

Treat yourself! 

 


      

Jordbærsorbet-ispinner
Ingredienser

400 g jordbær (se tips)
3-4 ss melis (se tips)
0,5 dl vann
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Legg dem i en frysepose og frys dem over natten.

Ha de frosne jordbærbitene i en food processor sammen med melis, vann og sitronsaft.

Kjør blandingen sammen til en klumpfri, myk sorbet. 

Finn frem isformene og fyll dem opp med jordbærsorbeten.

Stikk inn trepinnene. Legg formene i fryseren til sorbeten har stivnet.

Når ispinnene er fryste, er de enkle å vrenge ut av silikonformene. De du ikke vil nyte med en gang, kan legges tilbake i fryseren. 

Tips

 Smaken blir aller best om du bruker søte, norske jordbær, men det går også an å lage jordbærsorbeten med kjøpte, frosne bær. 

 Vær oppmerksom på at frysing gjør at en del av søtsmaken forsvinner. Du må derfor lage sorbetblandingen søtere for å få en god sorbetis enn om du hadde spist den uten å fryse den.

 Iskremformer laget er silikon er geniale å bruke fordi de så lett kan vrenges av de frosne ispinnene. De gjør det dessuten veldig enkelt å plassere trepinnene i midten av isen. Jeg har her brukt iskremformene fra Silikomart som heter Klassisk (link is external)og Klassisk mini(link is external). Du finner flere ispinneformer i nettbutikken til Slikkepott.no(link is external) samlet HER(link is external)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift