Kanelbolle-skolebrød

Kombinasjonen Kanelbolle OG Skolebrød i ett - det MÅ jo bli bra!  Smile chrome

 

 

Her har jeg altså laget klassiske Kanelboller, som jeg har supplert med vaniljekrem (som når man lager Solskinnsboller), og som jeg dessuten har dekket med melisglasur og kokos, som når man lager Skolebrød

 

 

Yummiyum - utrolig digg!  Yum

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.


Ingredienser: 

Gjærdeig: 
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel

Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel

Vaniljekremfyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 5 ss vann
♥ 200 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Gjærdeig:

Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.

Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.


Forming og steking: 

Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et stort rektangel.

Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leivene.

 

 

Rull leivene sammen fra langsiden og skjær rullene i skiver. 

 

 

Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater.

Press ned store, dype groper i hver bolle med fingrene.

 

 

Etterhev bollene i ca. 30 minutter.  Gå over gropene på nytt og press dem ned slik at de blir store og dype. 

Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp og sprøyt vaniljekrem i gropene.

 

 

Stek kanelbollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl bollene til de er helt kalde. 


Pynt: 

Lag tykk melisglasur. Bruk en smørekniv til å smøre glasuren rundt vaniljekremen på hver kanelbolle.

Ha kokos i en skål og press bollene ned i kokosen slik at kokosen fester seg i melisglasuren.

 

 

La glasuren stivne.

 

 

 

Superherlige Kanelbolle-skolebrød! 

 

 

  Yum  Yum  Yum 

 

 


Tips: 

♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men aller best blir bollene om du bruker Hjemmelaget vaniljekrem

♥ Det er viktig at du presser gropene godt ned slik at det blir god plass for vaniljekremen, ellers risikerer du at vaniljekremen flyter utover når bollene hever under stekingen.

♥ Pakk bollene godt inn i plast så de holder seg myke. Kanelbolle-skolebrød kan gjerne fryses! 

 

Ved første øyekast ser dette ut som vanlige Skolebrød.

 

 

Men så er det Kanelboller, som gir deilig kanelsmak på Skolebrødene! 

 

 

Herlig!  🤩 

 

 

Enjoy! 
 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kanelbolle-skolebrød
Ingredienser

Gjærdeig: 
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel

Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel

Vaniljekremfyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 5 ss vann
♥ 200 g kokos

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.

Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.

Forming og steking: 
Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et stort rektangel. 

Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leivene. Rull leivene sammen fra langsiden og skjær rullene i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Press ned store, dype groper i hver bolle med fingrene.

Etterhev bollene i ca. 30 minutter.  Gå over gropene på nytt og press dem ned slik at de blir store og dype. 

Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp og sprøyt vaniljekrem i gropene.

Stek kanelbollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde. 

Pynt: 
Lag tykk melisglasur. Bruk en smørekniv til å smøre glasuren rundt vaniljekremen på hver kanelbolle.

Ha kokos i en skål og press bollene ned i kokosen slik at kokosen fester seg i melisglasuren.

La glasuren stivne.

Tips

♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men aller best blir bollene om du bruker Hjemmelaget vaniljekrem

♥ Det er viktig at du presser gropene godt ned slik at det blir god plass for vaniljekremen, ellers risikerer du at vaniljekremen flyter utover når bollene hever under stekingen.

♥ Pakk bollene godt inn i plast så de holder seg myke. Kanelbolle-skolebrød kan gjerne fryses! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift