Kjekssjokolader til Valentines

ANNONSE: Slikkepott.no(link is external)

Hei dere! 

Endelig er vi i februar, og det er tid for lysere dager og flere fine bakeanledninger: Fastelavn, morsdag og ikke minst Valentinesdagen! 

En super idé til Valentines er å lage søte, hjerteformede kjekssjokolader!  Her har jeg først bakt kjempegode vaniljekjeks og så støpt sjokolade i hjerteformede silikonformer. Deretter "limes" sjokoladehjertene på vaniljekjeksene med litt smeltet sjokolade - vips så har du lekre kjekssjokolader! 

Vil du imponere litt ekstra, så bruk sjokolade i tre varianter som jeg har gjort her: mørk sjokolade, lys melkesjokolade og nydelig, rosa rubysjokolade. 

 

 

Resultatet blir sååå fine kjeks, som dessuten er supergode!  Heart

 

 

Alt du trenger finner du i den supre nettbutikken til Slikkepott.no(link is external)

 

Oppskriften gir ca. 36 stk. 
 

Ingredienser: 

Vaniljekjeks:
 400 g hvetemel
 200 g melis
 200 g mykt smør
 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
 1 egg
evtl. 1 eggeplomme 

Sjokoladehjerter:
600 g sjokolade (gjerne kombinasjon av mørk, lys og ruby, se tips)


Fremgangsmåte: 

Vaniljekjeks: 

Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.)

Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna deigen godt sammen. Tilsett eggeplommen hvis deigen kjennes tørr.

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

 

 

Kjevle ut deigen, ikke for mye av gangen, og ikke for tynt. Stikk ut hjerteformede kjeks med utstikkeren. 

 

 

Legg kakene på bakepapir, og avkjøl dem i kjøleskapet i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

 

 

Flytt bakepapiret med de avkjølte kakene over på en stekeplate. 

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen.

 

 

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Sjokoladehjerter: 

Smelt sjokolade som skal støpes i silikonformen. Jeg bruker en kombinasjon av mørk sjokolade, melkesjokolade og rosa rubysjokolade. Beregn 100 gram sjokolade til ett silikonbrett som gir 6 sjokoladehjerter (se tips). 

Ha sjokolade i en liten skål. Varm i mikrobølgeovnen i underkant av 1 minutt. Sjokoladen vil da være omtrent helt smeltet.

 

 

Rør raskt sammen med en teskje.

 

 

Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose. Legg silikonformen på et brett.

 

 

Fyll sjokoladen i silikonformen.

 

 

Her ser du prosessen med rubysjokolade: 
 

 

 

 

 

Det er lurt å stryke forsiktig over sjokoladen med en palettkniv for å glatte til overflaten (dette for at sjokoladehjertet skal ligge flatt oppå vaniljekjeksen). 

 

 

Sett silikonformen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til du ser at sjokoladen har stivnet helt. 

Da kan du forsiktig trykke sjokoladen ut av silikonformen. Legg de ferdigstøpte sjokoladehjertene på et brett som oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. 

Gjenta med resten av sjokoladen. Du må antakelig gjøre dette i 6 omganger dersom du vil dekke alle vaniljekjeksene med sjokoladehjerter. 

 

 

Montering: 

For å feste sjokoladehjertene til vaniljekjeksene bruker du litt smeltet sjokolade som "lim". 

 

 

Legg sjokoladehjertene på vaniljekjeksene, så er kjekssjokoladene klare! 

 

 

Disse kjekssjokoladene er supervakre å gi bort! 

Pakk dem gjerne inn i små cellofanposer. 

 

 

Tips: 

Du får nokså mange vaniljekjeks av denne porsjonen. Du må selvfølgelig ikke dekke alle med sjokoladehjerter, for vaniljekjeksene er kjempegode som de er også. 

 

 

Kjeksene uten sjokolade oppbevares i tett kakeboks. Sjokoladehjertene kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. De ferdig sammensatte kjekssjokoladene bør helst oppbevares kjølig så ikke sjokoladen blir klissete. 
 

Følgende nyttig utstyr finner du i nettbutikken til Slikkepott.no(link is external)

Sett med hjerteutstikker og tilpasset silikonform finner du HER(link is external)

 

 

 

 

 

Jeg bruker disse sprøyteposene fra FunCakes, se HER(link is external).

 

 

Palettkniv kan være kjekt å ha. Du finner et stort utvalg HER(link is external)

Callebaut er en veldig god, belgisk sjokolade. Jeg brukte følgende sjokolader fra Callebaut: mørk sjokolade HER(link is external), melkesjokolade HER(link is external) og rubysjokolade HER(link is external).

 

 

Samleside for sjokolade i nettbutikken finner du HER(link is external). Du kan også bruke Candy melts til å støpe hjertene. De finnes i flere smaker og farger, se samleside HER(link is external)

Cellofanposer som passer perfekt i størrelse til disse hjertene finner du HER(link is external)

 



 

Massevis av produkter og inspirasjon til Valentineskaker finner du HER(link is external)

 

 

 

Da er det bare å glede seg!  😉

 


     

Kjekssjokolader til Valentines
Ingredienser

Vaniljekjeks:
 400 g hvetemel
 200 g melis
 200 g mykt smør
 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
 1 egg
evtl. 1 eggeplomme 

Sjokoladehjerter:
600 g sjokolade (gjerne kombinasjon av mørk, lys og ruby, se tips)

Fremgangsmåte

Vaniljekjeks: 
Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.) Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna deigen godt sammen. Tilsett eggeplommen hvis deigen kjennes tørr. Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen, ikke for mye av gangen, og ikke for tynt. Stikk ut hjerteformede kjeks med utstikkeren. 

Legg kakene på bakepapir, og avkjøl dem i kjøleskapet i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

Flytt bakepapiret med de avkjølte kakene over på en stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Sjokoladehjerter: 
Smelt sjokolade som skal støpes i silikonformen. Jeg bruker en kombinasjon av mørk sjokolade, melkesjokolade og rosa rubysjokolade. Beregn 100 gram sjokolade til ett silikonbrett som gir 6 sjokoladehjerter (se tips). 

Ha sjokolade i en liten skål. Varm i mikrobølgeovnen i underkant av 1 minutt. Sjokoladen vil da være omtrent helt smeltet. Rør raskt sammen med en teskje.

Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose. Legg silikonformen på et brett. Fyll sjokoladen i silikonformen. Stryk forsiktig over sjokoladen med en palettkniv for å glatte til overflaten (dette for at sjokoladehjertet skal ligge flatt oppå vaniljekjeksen). Sett silikonformen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til du ser at sjokoladen har stivnet helt. 

Da kan du forsiktig trykke sjokoladen ut av silikonformen. Legg de ferdigstøpte sjokoladehjertene på et brett som oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. 

Gjenta med resten av sjokoladen. Du må antakelig gjøre dette i 6 omganger dersom du vil dekke alle vaniljekjeksene med sjokoladehjerter. 

Montering: 
For å feste sjokoladehjertene til vaniljekjeksene bruker du litt smeltet sjokolade som "lim". Legg sjokoladehjertene på vaniljekjeksene, så er kjekssjokoladene klare! 

Tips

Du får nokså mange vaniljekjeks av denne porsjonen. Du må selvfølgelig ikke dekke alle med sjokoladehjerter, for vaniljekjeksene er kjempegode som de er også. 

Kjeksene uten sjokolade oppbevares i tett kakeboks. Sjokoladehjertene kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. De ferdig sammensatte kjekssjokoladene bør helst oppbevares kjølig så ikke sjokoladen blir klissete.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift