Brukere online: 1977
Brukere i dag: 22054
Brukere siste 7 dager: 196062
Veldig nydelig og lettlaget sjokoladekake, som garantert vil få deg og dine gjester i godt humør!
Konfektkaken skal være litt rå i midten, og har tung og voksen sjokoladesmak med snev av espresso.
Deilig med vaniljeis!
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (70%)
♥ 3 store egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ts espressopulver
♥ 100 g hasselnøtter eller mandler
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Skill eggene. Pisk eggeplommer luftig med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Ha så i espressopulver og fint hakkede hasselnøtter eller mandler. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne over natten i kjøleskapet).
Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Sikt over melis til pynt.
Tips:
♥ Kaken på bildet har jevn overflate. Det får du ved å servere kaken opp-ned
♥ Pass nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Den skal som sagt være litt rå i midten. Kaken blir lett å få ut av formen om du lar den avkjøles skikkelig i først, gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Nydelig konfektkake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
175 g smør
200 g kokesjokolade (70%)
3 store egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts espressopulver
100 g hasselnøtter eller mandler
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Skill eggene. Pisk eggeplommer luftig med sukkeret. Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Ha så i espressopulver og fint hakkede hasselnøtter eller mandler. Stivpisk eggehvitene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min (se tips). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne over natten i kjøleskapet).
Løsne kaken fra formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
Kaken på bildet har jevn overflate. Det får du ved å servere kaken opp-ned;-)
Pass nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Den skal som sagt være litt rå i midten. Kaken blir lett å få ut av formen om du lar den avkjøles skikkelig i først, gjerne noen timer eller over natten i kjøleskapet.
Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Skriv ny kommentar