Konfektkaker (Julecookies)

Konfektkaker – verdens beste julekaker mener mange.

Disse konfektkakene lages med hasselnøtter og sjokolade, og er alltid blant de mest populære på småkakefatet.

De er så gode og enkle å lage, så doble gjerne porsjonen! De holder seg gode lenge i en tett kakeboks og kan også fryses. Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre type nøtter. 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

 

Ingredienser: 

175 g smør
175 g sukker
1 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g kokesjokolade
75 g hasselnøtter
 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland inn i deigen. Ha i fint hakket kokesjokolade og finhakkede hasselnøtter.

Sett små topper av deigen med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for kakene skal flyte litt utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lett gylne i kantene.

Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

Dette er småkaker som alle liker! 

 

 

 

Tips: 

Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre typer nøtter.

Konfektkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

 

 

Kos deg med kjempegode Konfektkaker!  😍

 

 

      

Konfektkaker (Julecookies)
Ingredienser

175 g smør
175 g sukker
1 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g kokesjokolade
75 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver, og bland inn i deigen. Ha i fint hakket kokesjokolade og finhakkede hasselnøtter.

Sett små topper av deigen med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for kakene skal flyte litt utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kakene skal være lett gylne i kantene. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre typer nøtter.

Konfektkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift