Brukere online: 99
Brukere i dag: 1253
Brukere siste 7 dager: 195586
Sol ute, sol inne.
Sol i hjertet, sol i sinnet.
Sol bare sol.
Kremet jordbærsuppe serveres iskald og smaker deilig i varmen!
Oppskriften gir 4-6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche
Pynt:
♥ 50 g friske jordbær
Fremgangsmåte:
Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.
Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.
Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.
Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.
Tips:
♥ Resultatet blir best med friske jordbær.
♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.
♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.
Kos deg i sola!
♥ 850 g friske jordbær
♥ 1 dl presset appelsinsaft eller juice
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ss melis
♥ 3 dl crème fraîche
Pynt:
♥ 50 g friske jordbær
Rens jordbærene. Ha dem deretter i en food processor eller blender sammen med appelsinsaft, vaniljesukker og melis.
Kjør blandingen sammen til en glatt jordbærmos. Tilsett crème fraîche og kjør videre til alt blander seg fint.
Hell jordbærsuppen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer så jordbærsuppen blir skikkelig kald.
Før servering kan du eventuelt pynte dessertskålene med friske jordbær.
♥ Resultatet blir best med friske jordbær.
♥ Du kan fint bruke lettvariant av crème fraîche hvis du ønsker en lettere dessert. Merk at jordbærsuppen da vil bli litt tynnere i konsistensen. Det går også fint å bruke rømme.
♥ Vaniljesukker og/eller melis kan reduseres i mengde hvis du liker jordbærsuppen mindre søt. Vaniljesukker kan dessuten erstattes med vaniljepulver og melis med sukrinmelis eller annen sukkerfri søtning.
Skriv ny kommentar