Kremet kyllinggryte med poteter

Dette er en deilig "alt-i-ett" (one pot)-gryte med kylling, poteter, rotgrønnsaker, paprika og spinat.

Den kremete sausen lages med kremfløte og crème fraîche, og får ekstra god smak av sennep, soyasaus og balsamicoeddik. 

Sett gryten på bordet, og hele familien blir fornøyd! 😃

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
900 g kyllingfilet
100 g gulrot (skrelt vekt)
100 g kålrot (skrelt vekt)
100 g sellerirot (skrelt vekt)
500 g mandelpotet (skrelt vekt)
1 rød paprika
100 g spinat
3 dl kremfløte
2 dl crème fraîche
1 fond du chef, kylling (se tips)
1 dl vann
2 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
3 ss balsamicoeddik
kvernet salt og pepper
litt frisk kruspersille

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Hakk løk og hvitløk og ha dette i en stor panne eller gryte med et par skjeer olje. Stek løken på middels varme til den er blank og gyllen. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem sammen med løken i pannen. 

Når kyllingbitene har fått fin farge, tilsettes gulrot, kålrot og sellerirot som er kuttet i terninger. La disse steke med i et par minutter.

Skjær skrelte mandelpoteter i store biter. Legg potetbitene i en kjele med kokende vann, slå av varmen på platen og la potetene ligge i det varme vannet til de er så vidt møre. Ta potene ut av vannet. Potetbitene skal vendes inn i kyllinggryten helt til slutt. 

Skjær paprika i biter og ha i pannen sammen med spinatbladene. Hell på fløten og la dette surre på middels varme i noen minutter. Du vil etter hvert se at spinatbladene klapper sammen og reduseres i volum.

 

 

Rør inn crème fraîche, kyllingfond og vann. Smak til sausen med dijonsennep, soyasaus, balsamicoeddik, kvernet salt og pepper. La gryten småkoke i et par minutter, til rotgrønnsakene er helt møre. Juster eventuelt tykkelsen på sausen med litt mer vann. 

Helt til slutt vendes de store, ferdigkokte potetbitene inn i gryten. La det hele varmes opp sammen.

Dryss på litt kruspersille.

 

 

Server kyllinggryten varm og nylaget! 

Flatbrød og smør er supert tilbehør. 

 

 

Kjempegod gryterett med kylling, poteter og nydelig saus! 

 

 

Tips: 

Jeg har her brukt 1 stk chef du fond, kylling (28 gram). Du kan alternativt bruke 2 ss flytende kyllingfond eller 1 terning kyllingbuljong. 

Jeg liker å koke potetbitene for seg, for da har man bedre kontroll på at de ikke koker i stykker. Husk at skrelte mandelpoteter koker raskt, så følg med. Jeg bare legger potetbitene i kokende varmt vann, og slår av varmen på platen slik at vannet slutter å koke. Potetbitene tas ut av vannet når de er så vidt møre slik at de kan vendes inn i den varme kyllinggryten. Det går så klart fint å bruke andre type poteter enn mandelpoteter også. 

Se også Kremet One Pote Pasta med kylling

 

 

God middag! 

 

 

      

 

Kremet kyllinggryte med poteter
Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
900 g kyllingfilet
100 g gulrot (skrelt vekt)
100 g kålrot (skrelt vekt)
100 g sellerirot (skrelt vekt)
500 g mandelpotet (skrelt vekt)
1 rød paprika
100 g spinat
3 dl kremfløte
2 dl crème fraîche
1 fond du chef, kylling (se tips)
1 dl vann
2 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
3 ss balsamicoeddik
kvernet salt og pepper
litt frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. 

Hakk løk og hvitløk og ha dette i en stor panne eller gryte med et par skjeer olje. Stek løken på middels varme til den er blank og gyllen. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem sammen med løken i pannen. 

Når kyllingbitene har fått fin farge, tilsettes gulrot, kålrot og sellerirot som er kuttet i terninger. La disse steke med i et par minutter.

Skjær skrelte mandelpoteter i store biter. Legg potetbitene i en kjele med kokende vann, slå av varmen på platen og la potetene ligge i det varme vannet til de er så vidt møre. Ta potene ut av vannet. Potetbitene skal vendes inn i kyllinggryten helt til slutt. 

Skjær paprika i biter og ha i pannen sammen med spinatbladene. Hell på fløten og la dette surre på middels varme i noen minutter. Du vil etter hvert se at spinatbladene klapper sammen og reduseres i volum. Rør inn crème fraîche, kyllingfond og vann. Smak til sausen med dijonsennep, soyasaus, balsamicoeddik, kvernet salt og pepper. La gryten småkoke i et par minutter, til rotgrønnsakene er helt møre. Juster eventuelt tykkelsen på sausen med litt mer vann. 

Helt til slutt vendes de store, ferdigkokte potetbitene inn i gryten. La det hele varmes opp sammen. Dryss på litt kruspersille og server kyllinggryten varm og nylaget! 

Flatbrød og smør er supert tilbehør. 

Tips

Jeg har her brukt 1 stk chef du fond, kylling (28 gram). Du kan alternativt bruke 2 ss flytende kyllingfond eller 1 terning kyllingbuljong. 

Jeg liker å koke potetbitene for seg, for da har man bedre kontroll på at de ikke koker i stykker. Husk at skrelte mandelpoteter koker raskt, så følg med. Jeg bare legger potetbitene i kokende varmt vann, og slår av varmen på platen slik at vannet slutter å koke. Potetbitene tas ut av vannet når de er så vidt møre slik at de kan vendes inn i den varme kyllinggryten. Det går så klart fint å bruke andre type poteter enn mandelpoteter også. 

Se også Kremet One Pote Pasta med kylling

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift