Kremet sjokoladepudding (Creamy Chocolate Pudding)

 

Snart helg og du lurer kanskje på om du skal lage noe ekstra godt til dessert?

Da kan jeg anbefale "Creamy Chocolate Pudding", som er en vidunderlig god krysning mellom sjokoladepudding og tykk sjokoladekrem.

 

 

Den nydelige konsistensen kommer av at man her bruker maizena som tykningsmiddel i stedet for gelatin.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g maizena
♥ 100 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ sjokoladespon
 

Fremgangsmåte:

Ha melk, maizena og sukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøringen til den begynner å tykne, men uten at den begynner å koke. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade og vanilje. Rør til sjokoladen har smeltet.

Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Avkjøl i kjøleskapet i noen timer.

Pynt med sjokoladespon før servering.

 

 

Tips:

Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken."Creamy Chocolate Pudding" stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.

 

 

Desserten kan stå i kjøleskapet i flere timer, og det går også fint an å lage den kvelden før serveringsdagen.

Anbefales!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Kremet sjokoladepudding (Creamy Chocolate Pudding)
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g maizena
♥ 100 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ sjokoladespon

Fremgangsmåte

Ha melk, maizena og sukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøringen til den begynner å tykne, men uten at den begynner å koke. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade og vanilje. Rør til sjokoladen har smeltet.

Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Avkjøl i kjøleskapet i noen timer.

Pynt med sjokoladespon før servering.

Tips

Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken."Creamy Chocolate Pudding" stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.

Desserten kan stå i kjøleskapet i flere timer, og det går også fint an å lage den kvelden før serveringsdagen.

4 kommentarer

Dette ser ut som en god desser, og noe jeg kunne tenkt meg å prøve. Men hva er maizena ? Og får man kjøpt vaniljeekstrakt i alle matbutikker ? er det sånt som finnes i spessielle poser/bokser ? Har ikke hørt noe bli kalt som dette før :P

Maizena er fortykningmiddel, maismel. Fås kjøpt på dagligvaresjappa, sammen med vaniljeessens. Det er 6der du finner konditorfarge å sånn :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift