Krydderbiter med blåbær

Krydderbiter med blåbær er skikkelige deilige krydderkakestykker.

Blåbærsmaken er ikke veldig fremtredende, men blåbærsyltetøy og blåbærene gir kaken et spennende preg.

Oppskriften er til liten langpanne. Se også Krydderbiter med tyttebær.

Krydderbiter med blåbær
Ingredienser

75 g smør
4 dl kefir
3 dl sukker
1,5 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ss natron
5 dl hvetemel
5 ss blåbærsyltetøy
3 ss hele blåbær (friske eller frosne)

Pynt:
2 ss hele blåbær (friske eller frosne)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alt bortsett fra blåbær sammen i en bakebolle. Bruk en stålvisp, slik at alle klumper fjernes. Rør så i blåbærsyltetøy og blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines).

Hell deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen. Dryss over noen blåbær ekstra til pynt.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Sikt eventuelt over litt melis til pynt.

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift