
Brukere online: 1940
Brukere i dag: 24228
Brukere siste 7 dager: 181901
Av utseendet skiller ikke Krydderruter seg særlig fra enhver annen krydderkake, men disse Krydderrutene er likevel helt spesielle. Mye kefir og sukker i deigen i tillegg til smør og egg gir kaken en nokså uvanlig myk og klebrig konsistens.
Og det er nettopp det som er så KJEMPEGODT!
Denne kaken var dessuten min mammas favoritt i alle år. Da jeg var liten og spurte henne om jeg kunne bake en kake, foreslo hun alltid at jeg kunne bake denne kaken her. Jeg har jo alltid vært ivrig på å prøve ut nye kakeoppskrifter og hadde som regel en annen kake i tankene da jeg spurte, mens min mamma ville ha en kake som hun visste at garantert ble god. -Som regel ble kompromisset at jeg bakte to kaker. 😂
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir
♥ 8 dl sukker
♥ 3 ts kanel
♥ 3 ts nellik
♥ 1 ss natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 1 egg
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i krydder og natron. Ha i kefir og lett sammenpisket egg. Rør godt. Bland så vekselsvis i smør og hvetemelet. Rør til en jevn deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
Tips:
♥ Merk det jeg har beskrevet innledningsvis om konsistensen på denne kaken. Det er meningen at denne kaken skal bli klissete og litt seig i konsistensen, og ikke luftig. Hvis du ønsker en mer klassisk krydderkake i langpanne, kan du teste ut Krydderkake med ostekrem (og eventuelt droppe ostekremen).
♥ Oppbevar kakebitene i en kakeboks (gjerne i kjøleskapet) med matpapir mellom lagene. Krydderrutene er også veldig fine å fryse.
♥
En skikkelig familiefavoritt, denne kaken her. Jeg er spent på om den faller i smak hos deg også. 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 7,5 dl kefir
♥ 8 dl sukker
♥ 3 ts kanel
♥ 3 ts nellik
♥ 1 ss natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 1 egg
Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i krydder og natron. Ha i kefir og lett sammenpisket egg. Rør godt. Bland så vekselsvis i smør og hvetemelet. Rør til en jevn deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
♥ Merk det jeg har beskrevet innledningsvis om konsistensen på denne kaken. Det er meningen at denne kaken skal bli klissete og litt seig i konsistensen, og ikke luftig. Hvis du ønsker en mer klassisk krydderkake i langpanne, kan du teste ut Krydderkake med ostekrem (og eventuelt droppe ostekremen).
♥ Oppbevar kakebitene i en kakeboks (gjerne i kjøleskapet) med matpapir mellom lagene. Krydderrutene er også veldig fine å fryse.
Skriv ny kommentar