Krydret multemarmelade


Multer er noe av det beste vi har her i Norge! Her har jeg laget en deilig multemarmelade som er krydret med julens krydder.

Nydelig til julens ostetallerken. Her servert sammen med Västerbottensost.

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g multer
- -
♥ 60 g sukker
♥ 0,5 dl epleeddik
♥ 1 hel kanelstang
♥ 1 hel stjerneanis
♥ 7 nellikspiker

 

Fremgangsmåte:

Sil multene og spar på multesaften til senere.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt det slik at du får lysebrun, flytende karamell. Tilsett eddik, multesaften du har holdt til side og krydderet. La blandingen koke inn i et par minutter.

 

 

Ha så multene i kjelen og rør rundt, så de blir godt blandet med krydderlaken.

 

 

Ha multemarmeladen i en serveringsskål og avkjøl.

Så er det bare å finne frem ostene...  Smile

 

Tips:

♥  Merk at jeg her bruker hele krydder og ikke malt krydder.

 

Nellikspiker - Stjerneanis - Kanelstang


♥ Jeg bruker epleeddik her, men det går også an å bruke vineddik.

 

Västerbottensost er en svensk spesialitet som fås i butikker med spesielt gode ostedisker. Du bør absolutt prøve den hvis du får tak i den!  Multemarmeladen er imidlertid god til mange slags oster. Prøv den for eksempel til chevre eller edamer.

 

Västerbottensost

 

En god ost og krydret multemarmelade er en nydelig avslutning på et julemåltid.   Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Krydret multemarmelade
Ingredienser

♥ 250 g multer
- -
♥ 60 g sukker
♥ 0,5 dl epleeddik
♥ 1 hel kanelstang
♥ 1 hel stjerneanis
♥ 7 nellikspiker

Fremgangsmåte

Sil multene og spar på multesaften til senere.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt det slik at du får lysebrun, flytende karamell. Tilsett eddik, multesaften du har holdt til side og krydderet. La blandingen koke inn i et par minutter.

Ha så multene i kjelen og rør rundt, så de blir godt blandet med krydderlaken.

Ha multemarmeladen i en serveringsskål og avkjøl.

Så er det bare å finne frem ostene...  Smile

Tips

♥  Merk at jeg her bruker hele krydder og ikke malt krydder.

♥ Jeg bruker epleeddik her, men det går også an å bruke vineddik.

♥ Västerbottensost er en svensk spesialitet som fås i butikker med spesielt gode ostedisker. Du bør absolutt prøve den hvis du får tak i den!  Multemarmeladen er imidlertid god til mange slags oster. Prøv den for eksempel til chevre eller edamer.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift