Langpannekake med havre og kanel

Dette er en havrevariant av Langpannekake med nøtter og kanel. Også denne her er KJEMPEGOD!

Oppskriften er til stor langpanne.

Langpannekake med havre og kanel
Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme

Topping:
2 dl havregryn (små, lettkokte)
2 dl brunt sukker (Demerara)
2 ss kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Rør inn rømmen. Sikt sammen det tørre og bland i til slutt.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Bland havregryn med brunt sukker og kanel. Strø havreblandingen jevnt over kaken.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken litt i formen. Skjær kaken opp i firkanter og "løft" kakestykkene ut av formen med en stekespade.

Tips

Det er lurt å "løfte" kakestykkene ut av langpannen i stedet for å hvelve kaken ut av formen, slik at du unngår at for mye av toppingen drysser av.

Hvis du vil kan du lage både havre- og nøttevarianten av denne kaken på en gang. Lag halv porsjon av hver av toppingene og dryss over hver sin halvpart av langpannekaken.

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift