Lønnesirupkake i langpanne med valnøtter


Hei,

Jeg er vel tilbake i Oslo og er klar for å bake masse igjen!

Denne langpannekaken ble frontet på VG.no i helgen som "Kristines langpannekake"!  Smile Og ja, jeg kan definitivt gå god for denne kaken! 

Smaken av lønnesirup i kombinasjon med valnøtter er rett og slett kjempegod!

Prøv det ut selv i denne nydelige, myke langpannekaken.

 

 

Oppskriften er beregnet på liten langpanne, og gir søte kakestykker som også er fine å fryse.

 

Ingredienser:

225 g smør
2 dl sukker
2 dl lønnesirup
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
150 g valnøtter

Glasur:
90 g smør
200 g melis
1 dl lønnesirup

Pynt:
100 g valnøtter


 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør, sukker og lønnesirup til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver sammen og rør dette inn i deigen. Hakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til glasuren piskes mykt smør luftig med melis og lønnesirup.

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Del kaken i firkanter og pynt hvert kakestykke med valnøtter.

 

 

NAM! 

 




Tips:

Det er lurt å la kaken bli helt kald før du smører på glasuren, ellers kommer den til å smelte.

Jeg pyntet her med hele valnøttekjerner, men har du ikke så mange av dem (jeg pleier å spare på dem hver gang jeg kjøper valnøtter, så jeg har når jeg trenger det), går det også helt fint å pynte med grovt hakkede valnøtter. 

Kakestykkene er fine å fryse! 

 

 

Myk og deilig, søt og smakfull...  Heart  

 


       

 

Lønnesirupkake i langpanne med valnøtter
Ingredienser

225 g smør
2 dl sukker
2 dl lønnesirup
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
150 g valnøtter

Glasur:
90 g smør
200 g melis
1 dl lønnesirup

Pynt:
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker og lønnesirup til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver sammen og rør dette inn i deigen. Hakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til glasuren piskes mykt smør luftig med melis og lønnesirup.

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Del kaken i firkanter og pynt hvert kakestykke med valnøtter.

Tips

Det er lurt å la kaken bli helt kald før du smører på glasuren, ellers kommer den til å smelte.

Jeg pyntet her med hele valnøttekjerner, men har du ikke så mange av dem (jeg pleier å spare på dem hver gang jeg kjøper valnøtter, så jeg har når jeg trenger det), går det også helt fint å pynte med grovt hakkede valnøtter. 

Kakestykkene er fine å fryse! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift