Brukere online: 97
Brukere i dag: 1217
Brukere siste 7 dager: 195589
Hei,
Jeg er vel tilbake i Oslo og er klar for å bake masse igjen!
Denne langpannekaken ble frontet på VG.no i helgen som "Kristines langpannekake"! Og ja, jeg kan definitivt gå god for denne kaken!
Smaken av lønnesirup i kombinasjon med valnøtter er rett og slett kjempegod!
Prøv det ut selv i denne nydelige, myke langpannekaken.
Oppskriften er beregnet på liten langpanne, og gir søte kakestykker som også er fine å fryse.
Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 150 g valnøtter
Glasur:
♥ 90 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 dl lønnesirup
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør, sukker og lønnesirup til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver sammen og rør dette inn i deigen. Hakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til glasuren piskes mykt smør luftig med melis og lønnesirup.
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Del kaken i firkanter og pynt hvert kakestykke med valnøtter.
NAM!
Tips:
♥ Det er lurt å la kaken bli helt kald før du smører på glasuren, ellers kommer den til å smelte.
♥ Jeg pyntet her med hele valnøttekjerner, men har du ikke så mange av dem (jeg pleier å spare på dem hver gang jeg kjøper valnøtter, så jeg har når jeg trenger det), går det også helt fint å pynte med grovt hakkede valnøtter.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
Myk og deilig, søt og smakfull...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 225 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 150 g valnøtter
Glasur:
♥ 90 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 dl lønnesirup
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Pisk mykt smør, sukker og lønnesirup til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver sammen og rør dette inn i deigen. Hakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til glasuren piskes mykt smør luftig med melis og lønnesirup.
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Del kaken i firkanter og pynt hvert kakestykke med valnøtter.
♥ Det er lurt å la kaken bli helt kald før du smører på glasuren, ellers kommer den til å smelte.
♥ Jeg pyntet her med hele valnøttekjerner, men har du ikke så mange av dem (jeg pleier å spare på dem hver gang jeg kjøper valnøtter, så jeg har når jeg trenger det), går det også helt fint å pynte med grovt hakkede valnøtter.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
Skriv ny kommentar