Brukere online: 1886
Brukere i dag: 18462
Brukere siste 7 dager: 195926
"Maddes sjokoladekake" er en spesiell og utrolig god langpannekake. Deigen inneholder faktisk 10 store egg i tillegg til mye smør, sukker og kakao, noe som gir en ekstraordinær konsistens og vidunderlig smak på kaken! På toppen er kaken glasert med et tynt lag kaffeglasur.
Kaken er antakelig oppkalt etter vakre prinsesse Madeleine fra Sverige, som hadde kallenavnet Madde da hun var liten.
Oppskriften er til stor langpanne.
400 g smør
4 dl vann
10 egg
8 dl sukker
9 dl hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
Glasur:
50 g smør
1/2 dl kokende vann
1 ts kaffepulver
1 ss vaniljesukker
500 g melis
Smelt smøret. Bland med vann. Pisk tykk og luftig eggedosis av eggene og sukker. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha det tørre og smørvannet vekselsvis i deigen og rør til deigen blir jevn og uten klumper.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (langpannen må måle minst 30X40 cm, se tips).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren smeltes smøret i en kjele. Løs opp kaffepulver i kokende vann. Bland kaffen med smøret. Tilsett vaniljesukker og melis og rør til glasuren blir helt glatt og klumpfri.
Smør glasuren jevnt over kaken (bruk en smørekniv som dyppes i varmt vann av og til). Del kaken opp i passe store firkanter.
Vær oppmerksom på at det blir en stor porsjon med kakedeig, og at langpannen du bruker minst må måle 30x40 cm.
Kaken er kjempefin å fryse!
1 kommentar
Denna kako smaka nesten som
Denna kako smaka nesten som den mamma laga da vi var små bortsett at det var hasslenøtter i den og kaffi i glasuren -Men veldig god :D Anbefalar alle som diggar sjokolade å baka denne :D
Skriv ny kommentar