Brukere online: 2507
Brukere i dag: 38141
Brukere siste 7 dager: 198458
350 g hvetemel
100 g melis
250 g smør
Pynt:
1 eggehvite
60 skåldede mandler
Bland mel og melis. Smuldre i smør og kna deigen sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).
Form deigen til pølser som er ca 4 cm i diameter. Sett pølsene i kjøleskapet til de har stivnet litt. Skjær pølsene i skiver. Trykk en skåldet mandel, som er penslet litt med eggehvite på undersiden, godt ned i midten på hver kake.
Legg kakene på bakepapirkledde stekeplater og stek dem gyldne midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.
Hensikten med å pensle mandelen med eggehvite på undersiden er at mandelen ikke så lett skal falle av de ferdigstekte kakene.
"Mandelpletter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar