Marsipankonfekt med nøtter

Marsipankonfekt med nøtter
Ingredienser

300-500 g marsipan (se tips)
Ulike typer nøtter (se tips)

Pynt:
50-100 g hvit sjokolade
50-100 g mørk sjokolade
50-100 g melkesjokolade
melisdryss

Fremgangsmåte

Form marsipanen til flate rundinger i ulike størrelser. Trykk en nøtt på hver marsipanrunding.

Smelt sjokoladetypene hver for seg (gjøres raskt i mikro). Ha sjokoladen i små kremmerhus laget av matpapir. Klipp et lite hull nederst i kremmerhusene.

Pynt marsipankonfekten med melisdryss eller med ringlet sjokolade. La konfekten stå kjølig til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar marsipankonfektet kjølig i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.

Tips

Bruk marsipan av god kvalitet når du lager konfekt, f.eks. Ekte marsipan (fra Odense) eller Råmarsipan (fra Anthon Berg).

Til konfekten på bildet er brukt følgende typer nøtter: valnøtter, hasselnøtter, mandler, pecannøtter og macadamianøtter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Vet du hvor man kan få tak i små kremmerhus til konfekt? Vet de var vanlige før. Tror det er samme papir som til vanlige konfektformer, men i kremmerhus.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift