Brukere online: 67
Brukere i dag: 1466
Brukere siste 7 dager: 195570
400 g nougat (2 pk)
500 g marsipan (1 pk)
Glasur:
150 g kokesjokolade
1 ss konjakk
1 ss smør
Pynt:
kakepynt etter ønske
Del nougaten i to på midten, slik at du får fire, flate firkanter. Kjevle ut marsipanen til en tykk leiv (litt tynnere enn nougatskivene). Legg to nougatblokker etter hverandre på marsipanen og skjær rundt med en skarp kniv. Gjør det samme med de andre to nougatblokkene og legg disse oppå. Du har dermed en kubbe med to lag marsipan og to lag nougat. Skjær ut resten av marsipanen til å dekke toppen og sidene av kubben. Sett den marsipankledde kubben på et brett e.l. som er dekket med et stykke matpapir.
Ha kokesjokoladen oppdelt i biter i en liten kjele sammen med konjakk og smør. Smelt på svak varme. Rør sammen og avkjøl litt.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over hele kaken (bruk en smørekniv). Pynt kaken etter ønske. Settes i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Bruk for eksempel 2 pk (à 200 g) med hasselnøttnougat fra Anthon Berg til denne kaken.
Kubben blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).
Marsipankubben oppbevares i kjøleskapet.
Marsipanpynten på bildet er kjøpt på hobbybutikken Panduro.
Skriv ny kommentar