Brukere online: 2651
Brukere i dag: 30464
Brukere siste 7 dager: 200144
Helt siden jeg publiserte Mislykket sjokoladekake for første gang i 2005, har dette vært en av mine favorittkaker!
Dette er en konfektkake som skal bli skikkelig klissete. Det gjør at kaken faller litt sammen i midten, og det er nok grunnen til at kaken har fått navnet "mislykket". Det er imidlertid den klissete konsistensen som gjør kaken så digg!
En søt og bløt sjokoladekake er nydelig å kombinere med friske bringebær!
Dette er virkelig en drøm av en kake!
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen og sett den i kjøleskapet over natten. Kaken vil da være stivnet og kan lett tas ut av formen.
Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Glasur og pynt:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten.
Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt.
Smør glasuren jevnt over hele kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter, så sjokoladeglasuren blir fastere.
Pynt kaken med friske bringebær.
Nydelig kake, som slett ikke er mislykket!
Kaken skal være skikkelig bløt og klissete i midten.
YUM, så deilig kake!
Se også Mislykket sjokoladekake med moreller, som har blitt en slager her på Det søte liv. Andre kaker i samme gate er Konfektkake med bringebær og Konfektkake med sjokolade og bringebær.
Tips:
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten bringebær).
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!
Åh nam!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ 300 g friske bringebær
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen og sett den i kjøleskapet over natten. Kaken vil da være stivnet og kan lett tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Glasur og pynt:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt.
Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter, så sjokoladeglasuren blir fastere.
Pynt kaken med friske bringebær.
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten bringebær).
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!
Skriv ny kommentar