Brukere online: 1632
Brukere i dag: 9221
Brukere siste 7 dager: 195535
2 store egg
5 dl sukker
revet skall av 1 appelsin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
8 dl hvetemel
250 g smør
2 dl melk
2,5 dl korinter
10 tørkede aprikoser
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett revet appelsinskall. Del opp aprikosene i små terninger og bland med korinter. Bland frukten med 2 ss av hvetemelet (dette forhindrer at frukten synker til bunns i kaken under stekingen). Sikt sammen resten av melet, krydder og bakepulver. Smelt smøret og bland med melken. Bland det tørre i deigen vekselsvis med smørmelken. Vend til slutt inn den melete, tørkede frukten.
Ha deigen enten i en stor brødform som rommer 2 - 2,5 liter, eller bruk to små brødformer som rommer 1 liter. Smør formene godt og ha gjerne bakepapir i bunnen.
Stek kaken(e) på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time (dekk eventuelt over med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden dersom du synes overflaten blir for mørk). Sjekk med kakenål at kaken(e) er helt gjennomstekt.
Avkjøl kaken(e) litt i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Oppbevar krydderkaken godt innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken er veldig fin å fryse!
1 kommentar
Kaken ble veldig god, men var
Kaken ble veldig god, men var veldig myk, og veldig løs. Falt nesten fra hverandre da jeg skar den opp.
Skriv ny kommentar