Myke karameller med maldonsalt

Annonse: Nestlé Carnation

Hei - og god 1. dag i desember!

Det virker som det kokes karameller i alles hjem for tiden, i hvert fall virker det slik hvis man følger med på ulike bakesider i sosiale medier. Selv har også jeg gjort klar julens karameller!  Smile

Jeg brukte min absolutte YNDLINGSOPPSKRIFTMyke karameller. De lages med søt, kondensert melk og får en helt spesiell deilig konsistens. Jeg brukte som sagt den samme oppskriften som jeg har publisert her på Det søte liv tidligere, bortsett fra at jeg denne gangen testet ut å gi karamellene et dryss maldonsalt.

 

 

OMG! Så utrolig gode karameller!  Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g, se tips)
♥ 100 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 4 ss lys sirup
♥ 1 vaniljestang

Pynt:
♥ 1-2 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.

Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden (se tips).

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen. Avkjøl karamellen i romtemperatur i en halvtime og dryss så over maldonsalt.

 

 

Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Løft karamellen ut av formen (bruker du aluminiumsform som meg, kan du bare brette den av karamellen).

 

 

Å, så herlig!

 

 

Skjær karamellen i terninger med en kniv.

 

 


Tra-la-la - Perfekte myke, salte karameller!

 

 

  Smile chrome 

 

 

Pakk karamellene inn i matpapir eller mellomleggsplast som jeg har brukt her.

 

 

Jeg synes disse tynne mellomleggsarkene i plast er geniale til å pakke inn karameller med!

 

 

Hvem har lyst på?

 


Yum  Yum  Yum 

 

 

Oppbevar karamellene kjølig.

 


 

Dette er karameller som er superpopulære å gi i gave!

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk til denne oppskriften, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 

 

 

 

♥ Jeg synes ikke det er nødvendig å måle temperaturen når jeg bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader C. Koker du karamellen for kort, kommer den ikke til å stivne ved avkjøling. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen. En annen måte å teste om karamellene er ferdig kokt på, er å ha litt av den flytende karamellen i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du deretter kan hente den opp og rulle den til en kule, har karamellen kokt lenge nok.

♥ Merk at karamellene kan bli harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

 


Ønsker deg en kjempefin første adventshelg og kos deg med juleforberedelsene!


♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er importør av Nestlé Carnation søt, kondensert melk.

 

Myke karameller med maldonsalt
Ingredienser

♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g, se tips)
♥ 100 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 4 ss lys sirup
♥ 1 vaniljestang

Pynt:
♥ 1-2 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.

Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden (se tips).

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen. Avkjøl karamellen i romtemperatur i en halvtime og dryss så over maldonsalt. Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Løft karamellen ut av formen og skjær den i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir eller mellomleggsplast som jeg har brukt her.

Oppbevar karamellene kjølig.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk til denne oppskriften, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 

♥ Jeg synes ikke det er nødvendig å måle temperaturen når jeg bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader C. Koker du karamellen for kort, kommer den ikke til å stivne ved avkjøling. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen. En annen måte å teste om karamellene er ferdig kokt på, er å ha litt av den flytende karamellen i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du deretter kan hente den opp og rulle den til en kule, har karamellen kokt lenge nok.

♥ Merk at karamellene kan bli harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Her klumpet det seg - små klumper av fett (tror jeg). Sukret seg ikke. Hva gjorde jeg galt tror du?

Hei.
Laget disse igår, men synes de ble for myke. Går det an å smelte ned karamellene og bruke til fyll/ topping på sjokoladekake eller brownies?

Nå har jeg akkurat laget en porsjon med karameller,og de virker veldig gode. :) Måtte prøvesmake litt undervegs :)

Hei Disse har jeg veldig lyst til å lage, men lurer på om du bruker brunt rørsukker eller ordentlig brunt sukker???

Merete.

Hei Kristine.
Jeg får ikke karamellene harde? Når jeg skal skjære de opp, så er de såpass klisne at jeg ikke får løsnet de fra bakepapiret. Jeg koker opp langsomt på middels varme som det står i oppskriften. Prøvd to ganger nå. Tips? Ellers veeeeldig gode på smak da

Kokte disse karamellene i kveld,det trengs my lengre koketid enn det som er oppgitt i oppskriften. Brukte termometer,tror nok at det gjør det enklere for å kunne koke di til passe konsistens.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift