Brukere online: 1516
Brukere i dag: 39734
Brukere siste 7 dager: 195982
"Nøttesuksess", eller "Nøttekake med gul krem" som den også kalles, er den tradisjonelle "Suksesskaken" laget med hasselnøtter i stedet for med mandler.
En kjempegod variant av en deilig og elsket kakeklassiker!
Nøttebunn:
5 eggehviter
200 g melis
200 g hasselnøtter
1 ts bakepulver
Gul krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør
Pynt:
25 g hasselnøtter
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal nøttene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. Dryss hakkede nøtter på kaken til pynt.
Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.
Kremen er nokså flytende i starten, og de fleste har problemer med å bre den over kaken. Jeg pleier å løse dette problemet med å ha kakeringen rundt kaken først, slik som beskrevet i oppskriften. Det går av og til å bre kremen direkte på kaken uten kakering, men da må kremen stå en god stund i kjøleskapet og stivne først.
Skriv ny kommentar