
Brukere online: 102
Brukere i dag: 1514
Brukere siste 7 dager: 197582
Nøttesuksess, eller Nøttekake med gul krem som den også kalles, er tradisjonell Suksesskake laget med hasselnøtter i stedet for med mandler.
En kjempegod variant av en deilig og elsket kakeklassiker!
Ingredienser:
Nøttebunn:
♥ 5 eggehviter
♥ 200 g melis
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 1 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ 50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Nøttebunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal nøttene og bland med bakepulver. Vend dette inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken med hele og/ eller hakkede hasselnøtter.
Suksesskake blir veldig god med hasselnøtter også!
Tips:
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Nøttebunn:
♥ 5 eggehviter
♥ 200 g melis
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 1 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ 50 g hasselnøtter
Nøttebunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Mal nøttene og bland med bakepulver. Vend dette inn i marengsen.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken med hele og/ eller hakkede hasselnøtter.
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar