Ostekake med browniebunn

Betalt samarbeid med Freia.

Hei!

Årets 17. mai-kake her på Det søte liv er virkelig nydelig!

Jeg har laget en klassisk ostekake, men har byttet ut den tradisjonelle kjeksbunnen med en myk og deilig browniebunn. Browniebunnen lages med Freia Dronning Sjokolade og får utrolig god sjokoladesmak!

 

 

Jeg har toppet kaken med et ekstra tykt lag nydelig jordbærgelé, og pyntet med pisket fløtekrem, friske bær og et dryss Freia Dronning Sjokolade.

 

 

Perfekt kake til nasjonaldagen - og alle andre anledninger!  Smile  

 

 

Ingredienser:

Browniebunn:
♥ 150 g smør
♥ 200 g Freia Dronning Sjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel

Ostefromasj:
♥ 1 pk Freia sitrongelé
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 2 pk Freia jordbærgelé
♥ 5 dl kokende vann

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 50 g Freia Dronning Sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Browniebunn:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronning Sjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland så inn hvetemelet, til en tykk sjokoladedeig.

Fordel deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles til den er helt kald.


Ostefromasj:

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle, mens du rører. Pisk kremfløten stiv og vend kremen deretter inn i fyllet. Rør til blandingen blir klumpfri og glatt.

Hell ostefromasjblandingen over browniebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (minst 4-6 timer, og gjerne over natten).


Gelélokk:

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen over ostefromasjen i formen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.


Pynt:

Før servering løsnes kakeringen fra kaken.

 

 

Pisk kremfløten stiv og ha den i en sprøytepose.

Sprøyt ut kremdotter i en sirkel midt på kaken.

 

 

Pynt med friske bringebær og blåbær.

 

 

Dryss over litt hakket Freia Dronning Sjokolade til slutt.

 

 

 

Det er ikke mye pynt som skal til for å gjøre en ostekake vakker!

 

 

Fargekombinasjonen på kaken blir fantastisk flott!

 

 

Browniebunnen blir litt bløt og kompakt, som gjør den ekstra digg… 

 

 

Nydelig kake!

 

 

Just lovely…  Heart  

 

 

Tips:

♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform som også er et kombinert kakefat (Bake it Easy-form) til denne kaken, så kan du steke browniebunnen direkte på fatet du ferdigstiller og serverer kaken på.

 

 

♥ Hvis du ikke har en slik form, bør du ta den stekte browniebunnen ut av formen og over på et kakefat, og så feste en kakering stramt rundt bunnen, før du fortsetter med ostefromasjen og deretter geléen. Dette fordi det kan være vanskelig å flytte ostekaken over på et kakefat etter at den er ferdiglaget.

 

 

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Browniebunnen kan lages klar to dager før servering. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

 

 

♥ Freia Dronning Sjokolade og Freia gelé er populære produkter som fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikker!

 

 

TIPS OM BAKEKONKURRANSE ARRANGERT AV FREIA

Det er Freia Dronning Sjokolade som gir den fantastiske sjokoladesmaken på browniebunnen, og i år markeres faktisk 100 års-jubileet til denne folkekjære kokesjokoladen!

I forbindelse med det store jubileet til Freia Dronning Sjokolade, arrangerer Freia en bakekonkurranse som også DU kan delta i.

Bak din beste kake med Freia Dronning Sjokolade, og send inn oppskriften til Freia på siden www.freiadronningsjokolade.no med bilde av kaken og gjerne en tekst som beskriver historien bak kaken. Frist for innsendelse er 31. mai 2021. Tre vinnere får hver en kjøkkenmaskin og en heldig vinner får også oppskriften sin trykket på Freia Dronning Sjokolade!

Det er Freia som velger ut 10 vinnerkandidater av alle de innsendte bidragene. Blant disse 10 er jeg med i juryen for utvelgelse av de 3 beste kakene. Den endelige kåringen av 1., 2. og 3. plass gjøres av Freia. Du kan lese mer om konkurransen HER.

 

 

Håper du ble inspirert til å lage denne deilige varianten av Ostekake med browniebunn!

Den er så god!

  Smile   

 

 

HURRA OG HA EN FIN 17. MAI !! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ostekake med browniebunn
Ingredienser

Browniebunn:
♥ 150 g smør
♥ 200 g Freia Dronning Sjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel

Ostefromasj:
♥ 1 pk Freia sitrongelé
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 2 pk Freia jordbærgelé
♥ 5 dl kokende vann

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 50 g Freia Dronning Sjokolade

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronning Sjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland så inn hvetemelet, til en tykk sjokoladedeig.

Fordel deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips). Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles til den er helt kald.

Ostefromasj:
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle, mens du rører. Pisk kremfløten stiv og vend kremen deretter inn i fyllet. Rør til blandingen blir klumpfri og glatt.

Hell ostefromasjblandingen over browniebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (minst 4-6 timer, og gjerne over natten).

Gelélokk:
Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen over ostefromasjen i formen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Pynt:
Før servering løsnes kakeringen fra kaken. 

Pisk kremfløten stiv og ha den i en sprøytepose. Sprøyt ut kremdotter i en sirkel midt på kaken.

Pynt med friske bringebær og blåbær. Dryss over litt hakket Freia Dronning Sjokolade til slutt.

Tips

♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform som også er et kombinert kakefat (Bake it Easy-form) til denne kaken, så kan du steke browniebunnen direkte på fatet du ferdigstiller og serverer kaken på.

♥ Hvis du ikke har en slik form, bør du ta den stekte browniebunnen ut av formen og over på et kakefat, og så feste en kakering stramt rundt bunnen, før du fortsetter med ostefromasjen og deretter geléen. Dette fordi det kan være vanskelig å flytte ostekaken over på et kakefat etter at den er ferdiglaget.

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Browniebunnen kan lages klar to dager før servering. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Freia Dronning Sjokolade og Freia gelé er populære produkter som fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikker!

 

2 kommentarer

Tror du har skrevet feil størrelse på form på denne oppskriften, jeg fikk ikke plass til gelé på toppen på en 24 cm form dessverre.

Ideen til denne kaken er skikkelig god og smaken på kaken var veldig god, men jeg fikk ikke browniebunnen til å henge sammen med ostefromasjen så kaken ble på en måte to separate kaker. Jeg synes derfor ideen var bedre enn selve produktet.
I tillegg støtter jeg kommentaren over, jeg fikk ikke plass til hele kaken på en 24cm form. Jeg løste det på et vis, men det var flaks at ikke fromasjen rant ned til bunnen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift