Ostekake med browniebunn og pepperkaker

Annonse: Freia

Hei!

Nå nærmer det seg den store, fine julehøytiden, og da er det koselig å sette en vakker kake på bordet. ♥ Denne ostekaken er utrolig nydelig, og har fantastisk gode smaker!

Browniebunnen lages med Freia Dronningsjokolade, som jeg synes har den beste sjokoladesmaken!

 

 

Jeg testet ut å blande hakkede pepperkaker i ostefromasjen, og det ble skikkelig vellykket! Smile Pepperkakene mykner og blender seg veldig fint med fromasjen. Ostefromasjen er dessuten laget med Freia appelsingelé, som gir mild appelsinsmak, som harmonerer veldig godt med kryddersmaken fra pepperkakene.

Freia jordbærgelé gir vakker rødfarge til kaken. På toppen har jeg pyntet med sjokoladekrem laget med Freia Dronningsjokolade, sukrede tranebær, noen kvaster rosmarin for fargens skyld og så hjemmelagde hjertepepperkaker.

 

 

Dette er virkelig en ostekake som gir julestemning! ♥

 

 

Ingredienser:

Browniebunn:

♥ 150 g smør
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel

Ostefromasj med pepperkaker:
♥ 1 pk Freia appelsingelé
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 150 g pepperkaker

Gelélokk:
♥ 2 pk Freia jordbærgelé
♥ 5 dl kokende vann

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g Freia Dronningsjokolade
♥ 1 ss smør

Pynt:
♥ 16 tranebær (eggehvite og sukker)
♥ rosmarin
♥ 8 hjertepepperkaker

 

Fremgangsmåte:

Browniebunn:

Smelt smøret i en kjele.

 

 

Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronningsjokolade som er oppdelt i biter.

 

 

La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

 

 

Pisk egg og sukker lett sammen.

 

 

Vend inn sjokoladesmøret.

 

 

Bland så inn hvetemelet.

 

 

Bland til en tykk sjokoladedeig.

 

 

Fordel deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips).

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles til den er helt kald.
 

Ostefromasj med pepperkaker:

Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann.

 

 

Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.

 

 

Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.

 

 

Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle, mens du rører. Pisk kremfløten stiv og vend kremen deretter inn i fyllet.

 

 

Rør til blandingen blir klumpfri og glatt.

Hakk pepperkakene grovt.

 

 

Vend bitene inn i ostefromasjblandingen.

 

 

 

Ha ostefromasjblandingen over browniebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (minst 4-6 timer, og gjerne over natten).

 

 

Gelélokk:

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

 

 

Hell geléen over ostefromasjen i formen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

 

 

Sjokoladekrem:

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Freia Dronningsjokolade og smør. La dette smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Avkjøl sjokoladeblandingen og la den stå i romtemperatur i noen timer, til den tykner og blir så fast i konsistensen at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).
 

Pynt:

Før servering løsnes kakeringen fra kaken.

 

 

Ha den tykke sjokoladekremen i en sprøytepose.

 

 

Sprøyt vakre topper rundt kanten av kaken.

Pynt etter ønske, for eksempel med tranebær (gjerne sukrede hvis du vil gjøre det ekstra forseggjort, se tips), noen kvaster rosmarin og hjemmelagde pepperkakehjerter.

 

 

Se så julete og fin ostekake!  Smile  

 

 

Jeg var skikkelig spent på hvordan det ville bli med hakkede pepperkaker i ostefromasjen.

 

 

Og så kult at resultatet ble så bra!

 

 

Jeg synes at kaken ble skikkelig lekker å se på, om jeg skal få si det selv…

 

 

Og pepperkakene gir deilig kryddersmak på kaken.

 

 

I love it! ♥ 

 

 

Tips:

♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform som også er et kombinert kakefat (Bake it Easy-form) til denne kaken, så kan du steke browniebunnen direkte på fatet du ferdigstiller og serverer kaken på.

♥ Hvis du ikke har en slik form, bør du ta den stekte browniebunnen ut av formen og over på et kakefat, og så feste en kakering stramt rundt bunnen, før du fortsetter med ostefromasjen og deretter geléen. Dette fordi det kan være vanskelig å flytte ostekaken over på et kakefat etter at den er ferdiglaget.

♥Merk at sjokoladekremen må stå nokså lenge i romtemperatur (flere timer) for å få tykk nok konsistens til at den kan sprøytes. Ikke sett den i kjøleskapet, for da blir den veldig fort for hard.

♥Sukrede tranebær er lette å lage ved å først vende dem i eggehvite og deretter i sukker. Legg dem så til tørk i noen timer, så stivner sukkeret og gir ekstra dekorative tranebær.

 

 

♥ Kaken med ostefromasj og jordbærgelé kan gjerne lages klar dagen før servering, men kaken bør pyntes på serveringsdagen. Browniebunnen kan lages klar to dager før servering. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Jeg brukte her ferdigkjøpt pepperkaker i ostefromasjen og hjemmelagde til pynt. Det går fint å bare bruke en av delene når du lager denne kaken.

♥ Freia Dronningsjokolade og Freia gelé er populære produkter som fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker!

 

 

Freia Dronningsjokolade gir deilig sjokoladesmak på kakebunnen og sjokoladekremen.

 

 

Denne ostekaken passer virkelig perfekt i julen!

 

 

 

Ønsker deg fine juledager med denne deilige ostekaken!

 

 

♥ 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ostekake med browniebunn og pepperkaker
Ingredienser

Browniebunn:
♥ 150 g smør
♥ 200 g Freia Dronningsjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel

Ostefromasj med pepperkaker:
♥ 1 pk Freia appelsingelé
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 150 g pepperkaker

Gelélokk:
♥ 2 pk Freia jordbærgelé
♥ 5 dl kokende vann

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 150 g Freia Dronningsjokolade
♥ 1 ss smør

Pynt:
♥ 16 tranebær (eggehvite og sukker)
♥ rosmarin
♥ 8 hjertepepperkaker

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Freia Dronningsjokolade som er oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland så inn hvetemelet, til en tykk sjokoladedeig.

Fordel deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles til den er helt kald.

Ostefromasj med pepperkaker:
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Hell i den avkjølte geléen i en tynn stråle, mens du rører. Pisk kremfløten stiv og vend kremen deretter inn i fyllet. Rør til blandingen blir klumpfri og glatt.

Hakk pepperkakene grovt og vend bitene inn i ostefromasjblandingen.

Ha ostefromasjblandingen over browniebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (minst 4-6 timer, og gjerne over natten).

Gelélokk:
Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen over ostefromasjen i formen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Sjokoladekrem:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Freia Dronningsjokolade og smør. La dette smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Avkjøl sjokoladeblandingen og la den stå i romtemperatur i noen timer, til den tykner og blir så fast i konsistensen at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).

Pynt:
Før servering løsnes kakeringen fra kaken.

Ha den tykke sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper rundt kanten av kaken. Pynt etter ønske, for eksempel med tranebær (gjerne sukrede hvis du vil gjøre det ekstra forseggjort, se tips), noen kvaster rosmarin og hjemmelagde pepperkakehjerter.

Tips

♥ Det kan være lurt å bruke en kakeform som også er et kombinert kakefat (Bake it Easy-form) til denne kaken, så kan du steke browniebunnen direkte på fatet du ferdigstiller og serverer kaken på.

♥ Hvis du ikke har en slik form, bør du ta den stekte browniebunnen ut av formen og over på et kakefat, og så feste en kakering stramt rundt bunnen, før du fortsetter med ostefromasjen og deretter geléen. Dette fordi det kan være vanskelig å flytte ostekaken over på et kakefat etter at den er ferdiglaget.

♥Merk at sjokoladekremen må stå nokså lenge i romtemperatur (flere timer) for å få tykk nok konsistens til at den kan sprøytes. Ikke sett den i kjøleskapet, for da blir den veldig fort for hard.

♥Sukrede tranebær er lette å lage ved å først vende dem i eggehvite og deretter i sukker. Legg dem så til tørk i noen timer, så stivner sukkeret og gir ekstra dekorative tranebær.

♥ Kaken med ostefromasj og jordbærgelé kan gjerne lages klar dagen før servering, men kaken bør pyntes på serveringsdagen. Browniebunnen kan lages klar to dager før servering. Pakk den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Jeg brukte her ferdigkjøpt pepperkaker i ostefromasjen og hjemmelagde til pynt. Det går fint å bare bruke en av delene når du lager denne kaken.

♥ Freia Dronningsjokolade og Freia gelé er populære produkter som fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker!

Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei! Har kjempelyst til å lage denne nydelige kaka til julaften. Lurer på om pepperkakebitene i ostefromasjen blir myke, og om Det hadde gått an å bytte ut browniebunnen med en knust pepperkake-kjeks bunn?

Hei,

Har laget kaken for første gang og brukt 24 cm form. Men kaken med ostefromasj er helt til kanten, ikke plass til gele på toppen.
Men prøver å lage gele og legge oppå.
Bør nok bruke 26 cm form

Denne kaken er fantastisk å se til, men smaken og konsistensen er så som så. Lagde denne til jul og fikk mange rosende kommentar på dens utseende, men smaksmessig står den ikke helt i stil. Bunnen er massiv, tung og mektig, dessuten har ostekremen tendens til å enkelt separere seg fra den når du kutter opp stykker. Appelsin-smaken i ostekremen er tilstede, men litt malplassert. Er mer fan av sitronsmak her. Pepperkakene, både inni og de til pynt blir veldig raskt myke, og du får dermed ikke noe "krønsj" som jeg håpet på. Alt i alt en ekstremt pen men middels god kake. Og det stemmer helt som Bearhe skriver at denne oppskriften må være til en 26 cm form og ikke 24. Jeg brukte en 24 og hadde så mye til overs av både brownie-deig, ostekrem og gelelokk, at jeg kunne lage en liten mini-kake i tillegg. Jeg kommer dessverre ikke til å lage denne ostekaken igjen. Personlig liker jeg best ostekaker med kjeksbunn.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift