Brukere online: 2062
Brukere i dag: 33210
Brukere siste 7 dager: 196391
En klassisk, sommerlig ostekake slår alltid godt an!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks (se tips)
♥ 100 g smør
Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 125 g blåbær
♥ 100 g moreller
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat (se bildet). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn avkjølt gelé som du heller i osteblandingen i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv i en separat bolle og bland den deretter inn i ostefyllet. Rør godt med en visp så alle kremklumper forsvinner. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken etter ønske med friske bær og halve moreller.
Sikt over melis rett før servering.
Hvis du ser igjennom alle ostekakene her på Det søte liv, ser du at jeg ofte dekker bærene på toppen med gelé.
Men av og til er det også veldig deilig med friske bær uten gelé.
Husk da melisdrysset for å gjøre bærene litt søtere.
Nydelig, sommerlig kakestykke!
Hvis du lurer på hvor jeg har kjøpt det fine, blå serviset, så er det i favorittbutikken Anthropologie, som jeg alltid er innom når jeg er i London.
Tips:
♥ Jeg liker å bruke havrekjeksen Bixit i kakebunnen.
♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
♥ Selve ostekaken er er holdbar i kjøleskapet og kan gjerne lages dagen i forveien, men de friske bærene på toppen av kaken ser finest ut når de er helt ferske, så kaken bør pyntes på serveringsdagen. Melis smelter fort oppå bærene, så sikt over melisen rett før servering.
Lag en deilig ostekake til helgen, da vel!
Klemmer fra meg.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks (se tips)
♥ 100 g smør
Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 400 g jordbær
♥ 250 g bringebær
♥ 125 g blåbær
♥ 100 g moreller
♥ 2 ss melis
Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat (se bildet). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn avkjølt gelé som du heller i osteblandingen i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv i en separat bolle og bland den deretter inn i ostefyllet. Rør godt med en visp så alle kremklumper forsvinner. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken etter ønske med friske bær og halve moreller. Sikt over melis rett før servering.
♥ Jeg liker å bruke havrekjeksen Bixit i kakebunnen.
♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
♥ Selve ostekaken er er holdbar i kjøleskapet og kan gjerne lages dagen i forveien, men de friske bærene på toppen av kaken ser finest ut når de er helt ferske, så kaken bør pyntes på serveringsdagen. Melis smelter fort oppå bærene, så sikt over melisen rett før servering.
Skriv ny kommentar