Brukere online: 1102
Brukere i dag: 31273
Brukere siste 7 dager: 168203
Annonse: Cambozola
Hei
Lyst på å lage noe ekstra godt til kveldsmat denne helgen?
Da bør du lage deg noen skikkelig gode ostesmørbrød med pære og blåmuggost! Jeg har brukt osten Cambozola, som har mild smak og som er perfekt for oss som er glade i smaken av blåmuggost uten at den blir for utpreget. Cambozola produseres i Bayern i Sør-Tyskland, og minner på mange måter om en krysning mellom fransk camembert og italiensk gorgonzola. En kombinasjon av hvit- og blåmuggost som rett og slett er supergod!
Oppskriften gir 2 doble ostesmørbrød.
Ingredienser:
♥ 4 skiver grovt brød
♥ 50 g smør
♥ 100 g gulost
♥ 1 pære
♥ 150 g Cambozola
♥ 4 ss flytende honning
Servering:
♥ spekemat
♥ fersk basilikum
Fremgangmåte:
Smør brødskivene godt med smør. Legg skivene på bakepapirdekket stekeplate.
Riv gulosten og legg på halvparten av skivene.
Legg pæreskiver oppå gulosten.
Dekk deretter med tykke skiver Cambozola.
Varm ovnen til 220°C med grillfunksjonen på. Sett platen inn litt høyt i ovnen og stek brødskivene i 5-8 minutter, til osten har smeltet og brødskivene har blitt godt stekt. Følg nøye med så brødskivene ikke blir brente.
Osten som smelter utover bare lemper du tilbake oppå skiven etter steking
Når brødskivene er ferdig stekt, tas de ut av ovnen og settes sammen.
Hell over rikelig med flytende honning, og server ostesmørbrødene varme - gjerne med spekemat som tilbehør.
Tips:
♥ Jeg brukte hjemmebakt Kneippbrød til disse ostesmørbrødene. Oppskriften kommer her på bloggen i løpet av helgen.
♥ Ostesmørbrød bør alltid serveres varme og helt nylagde.
♥ Cambozola fås kjøpt i velassorterte matbutikker med ostedisk, blant annet hos Meny.
Ikke nødvendig å kjøpe en hel, rund ost på 2,2 kg som jeg har her altså ...
Men gjett om jeg har kost meg med mye deilig Cambozola i det siste.
Fortsatt god fredagskveld!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som er importør av blant annet Cambozola i Norge.
♥ 4 skiver grovt brød
♥ 50 g smør
♥ 100 g gulost
♥ 1 pære
♥ 150 g Cambozola
♥ 4 ss flytende honning
Servering:
♥ spekemat
♥ fersk basilikum
Smør brødskivene godt med smør. Legg skivene på bakepapirdekket stekeplate.
Riv gulosten og legg på halvparten av skivene.
Legg pæreskiver oppå gulosten. Dekk deretter med tykke skiver Cambozola.
Varm ovnen til 220°C med grillfunksjonen på. Sett platen inn litt høyt i ovnen og stek brødskivene i 5-8 minutter, til osten har smeltet og brødskivene har blitt godt stekt. Følg nøye med så brødskivene ikke blir brente.
Når brødskivene er ferdig stekt, tas de ut av ovnen og settes sammen.
Hell over rikelig med flytende honning, og server ostesmørbrødene varme - gjerne med spekemat som tilbehør.
♥ Jeg brukte hjemmebakt Kneippbrød til disse ostesmørbrødene. Oppskriften kommer her på bloggen i løpet av helgen.
♥ Ostesmørbrød bør alltid serveres varme og helt nylagde.
♥ Cambozola fås kjøpt i velassorterte matbutikker med ostedisk, blant annet hos Meny.
Skriv ny kommentar