Ovnspannekake med bacon (Stor fleskepannekake)

Ovnspannekake er en stor pannekake som stekes i langpanne i stekeovnen.

Veldig lettvint å lage, og resultatet blir knallbra! 

 

 

Her har jeg laget en amerikansk variant med bacon. Dette blir som varm Fleskepannekake stekt i langpanne! 😃 

Ovnspannekaken deles i store biter som serveres varme med blåbærsyltetøy og lønnesirup.... oh la la... 😋

Skikkelig digg og noe som du bør vurdere å unne deg i helgen! 😍

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne. 

 

Ingredienser: 

5 egg
7 dl helmelk
4 dl hvetemel
50 g smeltet smør
0,5 ts salt
150 g bacon

Servering:
blåbærsyltetøy
lønnesirup

 

Fremgangsmåte: 

Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter. 

Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange. 

Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren). 

 

 

Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid). 

 

 

Del ovnspannekaken i store firkanter. 

Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør!  😋

 

 

Å, dette er herlig!  😋 

 

 

Tips: 

Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken. 

Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt. 

Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær

 

 

Velbekomme! 

 

 

      

Ovnspannekake med bacon (Stor fleskepannekake)
Ingredienser

5 egg
7 dl helmelk
4 dl hvetemel
50 g smeltet smør
0,5 ts salt
150 g bacon

Servering:
blåbærsyltetøy
lønnesirup

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, melk og mel. Tilsett smeltet smør og salt. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter. 

Hell røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Skjær baconskivene på midten så de blir halvparten så lange. 

Fordel dem utover i langpannen (baconskivene skal ikke stekes i forkant, men legges rå oppå pannekakerøren). 

Stek ovnen nederst i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter (jeg senker temperaturen til 200°C etter ca. 20 minutters steketid). 

Del ovnspannekaken i store firkanter. 

Blåbærsyltetøy og lønnesirup er herlig tilbehør! 

Tips

Hvis du vil ha en litt grovere variant, kan du bytte ut 1 dl av hvetemelet med grovere variant av mel (fin sammalt hvetemel eller fullkornshvetemel, for eksempel). Resultatet blir litt sunnere uten at du vil merke noen særlig forskjell på smaken. 

Ovnspannekaken smaker best samme dag den er laget, og aller best varm og helt nystekt. 

Du finner flere varianter av ovnspannekaker her på Det søte liv. Se for eksempel Pannekake i langpanne, Vulkanpannekake, Stor blåbærpannekake og Ovnspannekake med bær

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift