Brukere online: 2537
Brukere i dag: 12980
Brukere siste 7 dager: 197524
Når rosenkålen stekes i ovnen sammen med løk og bacon og så tilsettes lønnesirup, valnøtter og dadler, kan man trygt si at den har fått en real upgrade! 😃
Her smaker rosenkålen både søtt og salt og spennende! 😋
Kjempegod siderett til blant annet kylling, kalkun og svin.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).
Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter.
Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form. Min form her måler 35 x 25 cm.
Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele.
Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter.
Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)
Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.
Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget.
Tips:
♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær.
♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).
Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter.
Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form (min form her måler 35 x 25 cm).
Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele. Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter.
Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)
Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.
Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget.
♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær.
♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje.
Skriv ny kommentar