Brukere online: 1655
Brukere i dag: 17167
Brukere siste 7 dager: 194970
Hei dere!
Snart er det tid for mai og festkakesesong - hvilket også betyr Pavlova-sesong!
Er det en kake det bakes mye av i mai så er det Pavlova! Det er jo slett ikke rart, for en lys og lett marengskake med krem og friske bær og frukt er jo lett å like for både store og små.
Her har jeg pyntet en klassisk Pavlova med friske bær og pasjonsfrukt, som gir deilig frisk og litt eksotisk smak på kaken.
Absolutt nydelig!
Ingredienser:
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Fyll og pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 400 g friske bær
♥ 6 stk pasjonsfrukt
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Sett marengskaken på et fat.
Pisk kremfløte og melis til krem.
Fordel kremen på toppen av kaken.
Pynt med friske bær (jeg brukte jordbær, bringebær og blåbær).
Øs over innholdet fra pasjonsfruktene med en spiseskje.
Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.
Det deiligste med en Pavlova er den litt bløte marengskjernen, synes jeg.
Høy og flott kake, som ser festlig ut og som smaker himmelsk!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Fyll og pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 400 g friske bær
♥ 6 stk pasjonsfrukt
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Sett marengskaken på et fat.
Pisk kremfløte og melis til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.
Pynt med friske bær (jeg brukte jordbær, bringebær og blåbær). Øs over innholdet fra pasjonsfruktene med en spiseskje.
Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.
♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.
3 kommentarer
Har denne i ovnen nå, og ser
Har denne i ovnen nå, og ser at det kun et et par Ts med maizena, mens se andre oppskriftene har sp håper ikke det er feil og at det ikke blir noe av kaka???
Pavlova med bær og
Pavlova med bær og pasjonsfrukt er den glutenfri ?
Lurer på om den er helt en
Lurer på om den er helt en gluten
Skriv ny kommentar