Brukere online: 1976
Brukere i dag: 37875
Brukere siste 7 dager: 196518
2 ss smør
1 dl brunt sukker (demerara)
1 dl lys sirup
1 dl kremfløte
0,5 ts vaniljeessens
0,5 dl peanøttsmør (se tips)
Pynt:
skåldede, finhakkede mandler (Freia)
sjokoladehjerter (Freia)
Ha smør, brunt sukker, sirup, vaniljeessens og kremfløte i en tykkbunnet kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet godt sammen. Ha så i peanøttsmør. La blandingen småkoke i 3-5 min til den tykner (se tips).
Fyll blandingen i små konfektformer. Pynt med finhakkede mandler og sjokoladehjerter. Avkjøl.
Bruk fin type peanøttsmør, dvs uten grove biter.
For å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok, kan du ta den såkalte "karamellprøven": Ha en liten dråpe med karamellbladingen i et glass med iskaldt vann. Karamellen har kokt lenge nok dersom den synker ned til bunns i glasset og du kan hente den opp og rulle til en liten, myk karamellkule.
1 kommentar
Hei. Hvordan får jeg disse
Hei. Hvordan får jeg disse mer «harde»? Mine ble perfekte i smak, men litt vanskelig og få ut av formene, så jeg skulle gjerne hatt tips for å få de lutt mer som «smørbukk karamell»
Skriv ny kommentar