Brukere online: 100
Brukere i dag: 1275
Brukere siste 7 dager: 195584
Plukkfisk er tradisjonsrik hverdagsmat, som er en ypperlig måte å bruke opp fisk- og grønnsaksrester på.
Basen er en hvit saus som jeg her blander med torsk og smørstekte biter av purre og gulrøtter.
Denne varianten lages dessuten med makaroni, som kan være smart for å få også de minste til å hive seg over fiskemiddagen. 😊
Mange vender potetbiter inn i retten, mens jeg her heller serverer kokte poteter ved siden av.
Enkel, sunn og god, hjemmelaget fiskemiddag!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 850 g torskefilet (se tips)
♥ 200 g makaroni
♥ 1 purre
♥ 3 gulrøtter
♥ 1 ss smør
Hvit saus:
♥ 30 g smør
♥ 30 g hvetemel
♥ 5 dl melk
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ frisk kruspersille
♥ kokte poteter
♥ smeltet smør
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Tin torsken dersom du bruker frossen type (se tips). La torsken trekke i varmt, godt saltet vann i 10 - 15 minutter.
Kok makaroni som anvist på pakningen og sil av vannet.
Rens og vask purren godt og del i skiver. Skrell gulrøttene og del dem i små biter.
Smelt smøret i en panne. Ha i purre og gulrotbitene og la de surre i smøret på svak varme til bitene blir møre.
Ha deretter fiskebitene og den kokte makaronien i pannen sammen med grønnsakene.
Til den hvite sausen smeltes først smøret i en kjele. Visp inn melet så du får en jevning. Spe med melken, litt om gangen, mens du visper slik at alle klumpene fjernes.
Varm opp sausen på middels varme under omrøring til du ser at den tykner. Ta kjelen av platen og smak til sausen med salt og pepper.
Hell den varme, hvite sausen over fisk, grønnsaker og makaroni i pannen.
Vend forsiktig rundt og plukk fisken litt fra hverandre med en gaffel. Fisken skal være delt i mindre biter, men den skal ikke bli grøtete, så ikke rør rundt for mye.
Pynt med et dryss persille, og server gjerne kokte poteter og smeltet smør ved siden av.
Gøy å lage norsk tradisjonsmat! 😊
Tips:
♥ Jeg brukte her 850 g frossen torskefilet, som fås kjøpt i de fleste matbutikkene (2 pakker av de du ser på bildet nedenfor). Jeg tiner fiskebitene før jeg trekker dem i en kjele med kokende varmt, saltet vann.
♥ Har du rester fra andre typer kokt fisk, går det fint å tilsette dette. Det samme gjelder dersom du skulle ha noen andre type grønnsaksrester, som du da bare skjærer i små terninger og steker møre i smør (det kan for eksempel være kålrot, sellerirot, vårløk osv).
♥ Vær nøye på å ikke røre for mye i gryten etter at fisken er tilsatt. Selv om fiskebitene skal plukkes fra hverandre i mindre biter, er det godt når det faktisk er hele fiskebiter i retten og ikke bare fiskemos.
♥ Planlegg slik at alt blir varmt og klart til servering på samme tid. Det kan være smart å starte med å sette potetene på koking. Deretter trekke fisken og koke makaronien, samtidig som du smørsteker purre og gulrotbitene. Deretter lager du den hvite sausen og holder den varm til potetene er kokt. Da er det bare å blande alt sammen i pannen og servere.
Kjekt med en enkel og god fiskemiddag som slår an hos både store og små!
God middag! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 850 g torskefilet (se tips)
♥ 200 g makaroni
♥ 1 purre
♥ 3 gulrøtter
♥ 1 ss smør
Hvit saus:
♥ 30 g smør
♥ 30 g hvetemel
♥ 5 dl melk
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ frisk kruspersille
♥ kokte poteter
♥ smeltet smør
Tin torsken dersom du bruker frossen type (se tips). La torsken trekke i varmt, godt saltet vann i 10 - 15 minutter.
Kok makaroni som anvist på pakningen og sil av vannet.
Rens og vask purren godt og del i skiver. Skrell gulrøttene og del dem i små biter.
Smelt smøret i en panne. Ha i purre og gulrotbitene og la de surre i smøret på svak varme til bitene blir møre.
Ha deretter fiskebitene og den kokte makaronien i pannen sammen med grønnsakene.
Til den hvite sausen smeltes først smøret i en kjele. Visp inn melet så du får en jevning. Spe med melken, litt om gangen, mens du visper slik at alle klumpene fjernes. Varm opp sausen på middels varme under omrøring til du ser at den tykner. Ta kjelen av platen og smak til sausen med salt og pepper.
Hell den varme, hvite sausen over fisk, grønnsaker og makaroni i pannen.
Vend forsiktig rundt og plukk fisken litt fra hverandre med en gaffel. Fisken skal være delt i mindre biter, men den skal ikke bli grøtete, så ikke rør rundt for mye.
Pynt med et dryss persille, og server gjerne kokte poteter og smeltet smør ved siden av.
♥ Jeg brukte her 850 g frossen torskefilet, som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg tiner fisken før jeg trekker dem i en kjele med kokende varmt, saltet vann.
♥ Har du rester fra andre typer kokt fisk, går det fint å tilsette dette. Det samme gjelder dersom du skulle ha noen andre type grønnsaksrester, som du da bare skjærer i små terninger og steker møre i smør (det kan for eksempel være kålrot, sellerirot, vårløk osv).
♥ Vær nøye på å ikke røre for mye i gryten etter at fisken er tilsatt. Selv om fiskebitene skal plukkes fra hverandre i mindre biter, er det godt når det faktisk er hele fiskebiter i retten og ikke bare fiskemos.
♥ Planlegg slik at alt blir varmt og klart til servering på samme tid. Det kan være smart å starte med å sette potetene på koking. Deretter trekke fisken og koke makaronien, samtidig som du smørsteker purre og gulrotbitene. Deretter lager du den hvite sausen og holder den varm til potetene er kokt. Da er det bare å blande alt sammen i pannen og servere.
Skriv ny kommentar