Brukere online: 2048
Brukere i dag: 20244
Brukere siste 7 dager: 196082
200 g smør
2,5 dl sukker
1 egg
5 eggeplommer
0,5 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
Marengstopping:
5 eggehviter
1,5 dl sukker
Pynt:
50 g hasselnøtter
Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommene, en av gangen. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen. Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30X40 cm).
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen over deigen i langpannen. Strø over grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 25 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Løft kaken forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i avlange ruter.
"Prinsesseruter" smaker godt ved siden av bær eller hermetisk frukt og pisket krem.
Skriv ny kommentar