Brukere online: 1144
Brukere i dag: 51725
Brukere siste 7 dager: 200598
I try to contrast; life today is full of contrast... We have to change.
(Gianni Versace)
♥
Og her har du superdeilige rabarbramuffins med spennende kontraster i syrlig og søtt. Muffinsene inneholder revet marsipan og på toppen små biter rabarbra og hvit sjokolade.
Oppskriften gir ca 24 muffins.
250 g smør
250 g sukker
4 store egg
150 g marsipan (se tips)
2 ts bakepulver
275 g hvetemel
- -
200 g rabarbra i små biter
100 g hvit sjokolade
50 g brunt sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.
Rens rabarbra og del opp i små biter. Bland med brunt sukker og hakket hvit sjokolade. Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.
♥ Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med bær, se Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade (som også kan brukes med for eksempel rips eller blåbær).
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar