Brukere online: 2171
Brukere i dag: 31935
Brukere siste 7 dager: 196288
Hei,
Beklager at det har vært stille her på bloggen i noen dager. Det skyldes ikke bare at jeg har vært på reise, men også at hele bloggen har blitt flyttet over til ny og mye kraftigere server. Takket være flinke gutter som har hjulpet meg med det tekniske, har denne flytteprosessen gått glatt og smertefritt, og Det søte liv står nå rustet for å tåle enda mer innhold og enda større trafikk!
Så da er det bare å kjøre på videre! Nytt og renere bloggdesign lanseres etter planen i januar, og jeg gleder meg til dere får se.
Det er fortsatt en stund til jul, men jeg har fått så mange spørsmål om oppskriften på raw pepperkakekuler etter at jeg postet et bilde på instastories, at jeg tenkte jeg ville publisere denne oppskriften her på bloggen allerede nå.
Som navnet indikerer, er dette kuler som lages med rå ingredienser og skal følgelig ikke stekes. Dette er sunn julegodis som også egner seg for veganere og de som ønsker å unngå smør, mel og hvitt sukker.
Raw pepperkakekuler er dessuten utrolig gode - nesten som å spise kald pepperkakedeig!
Kulene kan gjerne lages allerede nå og oppbevares kjølig frem til jul!
Ingredienser:
♥ 350 g skåldede mandler
♥ 300 g myke dadler (uten stener)
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1,5 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ litt kvernet pepper
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Start med å ha de skåldede mandlene i en food processor (se tips). Hakk mandlene fint.
Tilsett dadlene, lønnesirup og krydder og kjør blandingen sammen en god stund slik at du får en jevn masse. Skrap ned innholdet fra kantene av food processoren innimellom slik at du får med deg alt.
Trill små kuler.
Oppbevar dem i en boks i kjøleskapet eller fryseren.
Sikt over litt melis før servering.
Tips:
♥ Skåldede mandler kan kjøpes i de fleste butikkene. Du kan også skålde mandler selv ved å ha mandlene i en kjele med kokende vann. La dem ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet og tørk dem godt på kjøkkenpapir før du bruker dem.
♥ Disse pepperkakekulene smaker definitivt best rett fra kjøleskapet, synes jeg.
Som sagt er de også supre å oppbevare i fryseren og de tiner veldig raskt.
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g skåldede mandler
♥ 300 g myke dadler (uten stener)
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1,5 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ litt kvernet pepper
Pynt:
♥ melisdryss
Start med å ha de skåldede mandlene i en food processor (se tips). Hakk mandlene fint.
Tilsett dadlene, lønnesirup og krydder og kjør blandingen sammen en god stund slik at du får en jevn masse. Skrap ned innholdet fra kantene av food processoren innimellom slik at du får med deg alt.
Trill små kuler. Oppbevar dem i en boks i kjøleskapet eller fryseren. Sikt over litt melis før servering.
♥ Skåldede mandler kan kjøpes i de fleste butikkene. Du kan også skålde mandler selv ved å ha mandlene i en kjele med kokende vann. La dem ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet og tørk dem godt på kjøkkenpapir før du bruker dem.
♥ Disse pepperkakekulene smaker definitivt best rett fra kjøleskapet, synes jeg. Som sagt er de også supre å oppbevare i fryseren og de tiner veldig raskt.
7 kommentarer
Hei, jeg er allergisk mot
Hei, jeg er allergisk mot mandler og lurte på om det er noe annet man kan bruke som erstatning for mandler? Kulene så bare så utrolig gode ut.
Hei, jeg er også allergisk
Hei, jeg er også allergisk mot nøtter, hva kan det byttes med?
Jeg lurer på om lønnesirupen
Jeg lurer på om lønnesirupen kan byttes ut med honning eller noe annet?
Hei,
Hei,
Kan disse lages uten food processor?
Hei, må det være mandler…
Hei, må det være mandler uten skall?
Har laget disse, og en del…
Har laget disse, og en del andre «raw-goodies», og jeg tror erfaringsmessig at disse blir best uten skall. Håper dette hjelper deg :-)
Jeg har laget disse, og de…
Jeg har laget disse, og de er kjempegode :-) Jeg prøver å holde meg unna for mye raffinert sukker, så jeg droppet å rulle i melis, men da deigen er litt klissete, rullet jeg i revet, økologisk kokos fra Sana Bona. Dette ble godt, og forstyrrer ikke pepperkake smaken, så det er et alternativ for dere andre som vil holde bruken av hvitt sukker nede :-) For dere som lurer på dette, kan jeg av erfaring si at lønnesirup vanligvis kan erstattes med honning, agave eller yacon sirup, men det gir selvsagt et litt annet smaksbilde.
Skriv ny kommentar