Brukere online: 1403
Brukere i dag: 9977
Brukere siste 7 dager: 194586
Rips og marengs er en kjempegod smakskombinasjon, så også i denne spennende kaken fra Slovakia!
"Ripskake fra Slovakia" består av en kjempegod kakebunn som er en slags krysning mellom gjærkake og formkake. På toppen er kaken dekket med rips og luftig, søt marengs.
Oppskriften er til en stor langpanne.
Bunn:
120 g smør
1,5 dl melk
25 g gjær
4 eggeplommer
2 ss sukker
280 g hvetemel
Fyll:
300 g friske rips
Marengs:
4 eggehviter
250 g sukker
Smelt smøret i en liten kjele. Ha i melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne smørmelken. Rør i eggeplommene og sukker. Ha til slutt i hvetemelet og rør alt sammen til en jevn, klissete deig.
Ha bakepapir i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm). La gjerne litt bakepapir stikke opp på sidene av formen, da er det lettere å løfte kaken ut av formen når den er stekt. Ha deigen i langpannen og klem den jevnt utover (bruk lettmelete fingre eller baksiden på en skje til å fordele deigen utover). La deigen stå og svelle i langpannen i 40 minutter.
Pisk imens eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.
Fordel rensede rips over den hevede gjærkaken. Ha deretter marengsen jevnt over ripsen.
Stek kaken på midterste rille ved 180°C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den avkjølte kaken ut av formen med å ta tak i bakepapiret.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene fra bakepapiret ved hjelp av en stekespade.
"Ripskake fra Slovakia" smaker kjempegodt sammen med vaniljesaus.
Kakestykkene kan fryses.
Skriv ny kommentar