Brukere online: 2155
Brukere i dag: 36740
Brukere siste 7 dager: 196805
Heisan!
Nå har vinterferien startet for mange. Selv reiser jeg sydover i morgen og gleder meg til en ukes ferie. Det blir nok litt blogging ved bassengkanten, så dere hører fra meg..
Til dere som har tenkt dere på hytte og ski, poster jeg i dag oppskrift på supergode Rocky Road med sprø vaffelkjeks med sitronsmak og valnøtter.
Dette er fantastisk å ha i tursekken eller som kos foran TV'en! Her kombineres mørk sjokolade med myke biter marshmallows, sprø biter hakkede vaffelkjeks og valnøtter.
Jeg har brukt rosa og lyseblå marshmallows som gjør Rocky Road'en fargerik og kanskje spesielt populær blant barna, men smaken blir selvsagt den samme om du bruker vanlige, hvite marshallows.
Se også Rocky Road med kjeks og marshmallows her på Det søte liv.
Ingredienser:
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g mørk sjokolade av god kvalitet
♥ 150 g vaffelkjeks med sitronsmak (se tips)
♥ 150 g marshmallows (se tips)
♥ 200 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Hakk opp vaffelkjeksen i store biter.
Klipp opp marshmallows i biter.
Vend vaffelkjeksen, marshmallowsbitene og valnøtter i sjokoladeblandingen (spar noen vaffelkjeksbiter, marshmallows og valnøtter til pynt).
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med resten av vaffelkjeksbitene, valnøttene og marshmallowsbitene på toppen.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv.
Tips:
♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
♥ Jeg har her brukt vaffelkjeks av typen Gullvafler Sitron (fra Sætre). 1 pakke tilsvarer 185 g.
Du kan selvsagt variere med andre typer kjeks. Vil du variere konfekten ytterligere, kan du tilsette nonstop, karameller osv.
Jeg brukte fargerike marshmallows som jeg klippet opp med saks. (Disse marshmallowssnurrene har jeg kjøpt i London.)
Alle typer marshmallows kan brukes så klar.
Dette er bare så utrolig DIGG!
Må passe meg for å ikke spise for mange av gangen.....
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g mørk sjokolade av god kvalitet
♥ 150 g vaffelkjeks med sitronsmak (se tips)
♥ 150 g marshmallows (se tips)
♥ 200 g valnøtter
Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Hakk opp vaffelkjeksen i store biter.
Klipp opp marshmallows i biter.
Vend vaffelkjeksen, marshmallowsbitene og valnøtter i sjokoladeblandingen (spar noen vaffelkjeksbiter, marshmallows og valnøtter til pynt).
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med resten av vaffelkjeksbitene, valnøttene og marshmallowsbitene på toppen.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv.
♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
♥ Jeg har her brukt vaffelkjeks av typen Gullvafler Sitron (fra Sætre). 1 pakke tilsvarer 185 g. Du kan selvsagt variere med andre typer kjeks. Vil du variere konfekten ytterligere, kan du tilsette nonstop, karameller osv.
Skriv ny kommentar