Rømmekake med nugattikrem

Glad i Nugatti? 

Da må du teste ut denne digge kaken her! Yum

Kaken er utrolig saftig og fylles med en kombinasjon av mørk og lys nugattikrem. 


Ingredienser:

Rømmekake:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Nugattifyll:
♥ 500 g Nugatti

Nugattikrem: 
♥ 200 g smør
♥ 400 g melis
♥ 150 g Nugatti Air (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt

 

Fremgangsmåte: 

Rømmekake: 

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. 

Avkjøl kaken i formen, før du løsner den fra formen og deler den i to bunner.

 

 

Nugattikrem: 

Pisk mykt smør sammen med melis, Nugatti Air og vaniljeekstrakt sammen til en luftig sjokoladesmørkrem. Det er meningen at sjokoladekremen skal være nokså tykk og fast. 

 

 

Fylling av kaken: 

Ha nugattikremen i en sprøytepose med rund sprøytipp. 

Legg kakebunnen på et kakefat. Sprøyt sjokoladekremen i topper langsmed ytterkanten av kakebunnen. 

 


Jeg lager toppene i 2 rader på kaken.

 

 

Når man sprøyter ut kremen slik i stedet for å smøre den utover, ser den ferdige kaken ekstra fin ut fra siden. Smile  

Ha Nugattien i en annen sprøytepose, og sprøyt den ut som den er i midten.

 

 

Legg på den andre kakebunnen. 

Pynt toppen av kaken med sprøytet nugattikrem og sprøytet Nugatti i midten. 

Dryss på sjokoladekuler som pynt. 

 

 

Enkel kake, som likevel ser flott ut! 

 

 

Stilig med både mørk og lys nugattikrem! 

 

 

 

Perfekt kake for deg som digger Nugatti!  Laugh  

 

 

mmm....  Yum  

 

 

Tips:

♥ Dette er en mektig kake, og du bør som sagt være glad i Nugatti....  Wink 

Jeg brukte Nugatti rett fra boksen, og så brukte jeg Nugatti Air til nugattikremen. Det går også greit å bruke vanlig Nugatti i nugattikremen. 

 

 

Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses. 

 

 

Deilig kake med masse smak av Nugatti!  Smile  

For andre deilige oppskriften med Nugatti eller Nutella, se her

 

 

Enjoy!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rømmekake med nugattikrem
Ingredienser

Rømmekake:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Nugattifyll:
♥ 500 g Nugatti

Nugattikrem: 
♥ 200 g smør
♥ 400 g melis
♥ 150 g Nugatti Air (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Rømmekake: 
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. 

Avkjøl kaken i formen, før du løsner den fra formen og deler den i to bunner.

Nugattikrem: 
Pisk mykt smør sammen med melis, Nugatti Air og vaniljeekstrakt sammen til en luftig sjokoladesmørkrem. Det er meningen at sjokoladekremen skal være nokså tykk og fast. 

Fylling av kaken: 
Ha nugattikremen i en sprøytepose med rund sprøytipp. 

Legg kakebunnen på et kakefat. Sprøyt sjokoladekremen i topper langsmed ytterkanten av kakebunnen i to rader. 

Ha Nugattien i en annen sprøytepose og sprøyt den ut i midten.

Legg på den andre kakebunnen. 

Pynt toppen av kaken med sprøytet nugattikrem og sprøytet Nugatti i midten. 

Tips

♥ Dette er en mektig kake, og du bør som sagt være glad i Nugatti....  Wink 

Jeg brukte Nugatti rett fra boksen, og så brukte jeg Nugatti Air til nugattikremen. Det går også greit å bruke vanlig Nugatti i nugattikremen. 

Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses. 

5 kommentarer

Hei.
Jeg gjorde no feil med sukkerbrødet. Det sto i 40 min og virket helt ferdig, men når jeg delte den i to var det store flekker som så helt anderledes ut enn vanlig luftig sukkerbrød. Så ut som store våte flekker? Hva tror du det kan komme av? Takk for svar.
Vh Monika

Hei,
Høres ut som en veldig god kake, men alle mål på alle oppskrifter ble være i gram(!)
Det er helt umulig å replikere oppskrifter med måk i desiliter og skjeer. Feilmarginen kan dobles.

Hvis du hadde oppdaterte alle oppskrifter til gram hadde jeg aldri lett etter oppskrifter noen andre steder.

Lars

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift