Brukere online: 3263
Brukere i dag: 38211
Brukere siste 7 dager: 230653
Glad i Nugatti?
Da må du teste ut denne digge kaken her!
Kaken er utrolig saftig og fylles med en kombinasjon av mørk og lys nugattikrem.
Ingredienser:
Rømmekake:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Nugattifyll:
♥ 500 g Nugatti
Nugattikrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melis
♥ 150 g Nugatti Air (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt
Fremgangsmåte:
Rømmekake:
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen, før du løsner den fra formen og deler den i to bunner.
Nugattikrem:
Pisk mykt smør sammen med melis, Nugatti Air og vaniljeekstrakt sammen til en luftig sjokoladesmørkrem. Det er meningen at sjokoladekremen skal være nokså tykk og fast.
Fylling av kaken:
Ha nugattikremen i en sprøytepose med rund sprøytipp.
Legg kakebunnen på et kakefat. Sprøyt sjokoladekremen i topper langsmed ytterkanten av kakebunnen.
Jeg lager toppene i 2 rader på kaken.
Når man sprøyter ut kremen slik i stedet for å smøre den utover, ser den ferdige kaken ekstra fin ut fra siden.
Ha Nugattien i en annen sprøytepose, og sprøyt den ut som den er i midten.
Legg på den andre kakebunnen.
Pynt toppen av kaken med sprøytet nugattikrem og sprøytet Nugatti i midten.
Dryss på sjokoladekuler som pynt.
Enkel kake, som likevel ser flott ut!
Stilig med både mørk og lys nugattikrem!
Perfekt kake for deg som digger Nugatti!
mmm....
Tips:
♥ Dette er en mektig kake, og du bør som sagt være glad i Nugatti....
♥ Jeg brukte Nugatti rett fra boksen, og så brukte jeg Nugatti Air til nugattikremen. Det går også greit å bruke vanlig Nugatti i nugattikremen.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
Deilig kake med masse smak av Nugatti!
For andre deilige oppskriften med Nugatti eller Nutella, se her.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Rømmekake:
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Nugattifyll:
♥ 500 g Nugatti
Nugattikrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melis
♥ 150 g Nugatti Air (se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt
Rømmekake:
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken i formen, før du løsner den fra formen og deler den i to bunner.
Nugattikrem:
Pisk mykt smør sammen med melis, Nugatti Air og vaniljeekstrakt sammen til en luftig sjokoladesmørkrem. Det er meningen at sjokoladekremen skal være nokså tykk og fast.
Fylling av kaken:
Ha nugattikremen i en sprøytepose med rund sprøytipp.
Legg kakebunnen på et kakefat. Sprøyt sjokoladekremen i topper langsmed ytterkanten av kakebunnen i to rader.
Ha Nugattien i en annen sprøytepose og sprøyt den ut i midten.
Legg på den andre kakebunnen.
Pynt toppen av kaken med sprøytet nugattikrem og sprøytet Nugatti i midten.
♥ Dette er en mektig kake, og du bør som sagt være glad i Nugatti....
♥ Jeg brukte Nugatti rett fra boksen, og så brukte jeg Nugatti Air til nugattikremen. Det går også greit å bruke vanlig Nugatti i nugattikremen.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
5 kommentarer
Hei. Jeg lurer på om man kan
Hei. Jeg lurer på om man kan bytte ut Nugatti med Nutella :)
Arma. Ja det kan du godt.
Arma. Ja det kan du godt.
Hei.
Hei.
Jeg gjorde no feil med sukkerbrødet. Det sto i 40 min og virket helt ferdig, men når jeg delte den i to var det store flekker som så helt anderledes ut enn vanlig luftig sukkerbrød. Så ut som store våte flekker? Hva tror du det kan komme av? Takk for svar.
Vh Monika
Hei,
Hei,
Høres ut som en veldig god kake, men alle mål på alle oppskrifter ble være i gram(!)
Det er helt umulig å replikere oppskrifter med måk i desiliter og skjeer. Feilmarginen kan dobles.
Hvis du hadde oppdaterte alle oppskrifter til gram hadde jeg aldri lett etter oppskrifter noen andre steder.
Lars
Hei. Jeg foretrekker også
Hei. Jeg foretrekker også oppskrifter i gram for mer nøyaktig mål.
Jeg bruker denne omregningstaabellen en del:
Lykke til!
https://www.matprat.no/artikler/mengde-mal-og-vekt/mal-og-vekt/
Mvh Katrine Husås.
Skriv ny kommentar