Brukere online: 1728
Brukere i dag: 20283
Brukere siste 7 dager: 195144
Her har du en dekorativ, italienskinspirert salat med grønne aspargesbønner og cherrytomater, som får kjempegod smak av sennepsdressing, rødløk, oliven og parmesan.
Salaten er super som tilbehør til grillmat, kjøtt og kylling, og mange andre slags retter - se for eksempel Fylt kyllingfilet med Taleggio og soltørkede tomater.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g aspargesbønner
♥ 350 g cherrytomater
♥ 1 rødløk
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 50 g parmesan
Dressing:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 ss grov dijonsennep
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kutt av endene på aspargesbønnene.
Legg aspargesbønnene i en kjele med kokende varmt, lettsaltet vann. La bønnene småkoke / trekke i ca. 5 minutter, til de er møre.
Hell av kokevannet og ha bønnene i en salatbolle.
Skjær cherrytomatene i to og ha i bollen.
Skjær rødløken i tynne skiver og ha i bollen (se tips).
Tilsett oliven (helst kalamateoliven). Ha i ferskrevet parmesan.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Hell dette over ingrediensene i bollen og vend salaten godt sammen slik at dressingen fordeler seg jevnt.
Oppbevares kjølig frem til servering.
Tips:
♥ Jeg bruker her friske aspargesbønner. Vær nøye på at du ikke overkoker aspargesbønnene. De skal være møre, men fortsatt ha frisk grønnfarge og være litt crispy. Det går også greit å bruke aspargesbønner som er frosne. Tin dem da raskt i lettsaltet, kokende varmt vann etter anvisning på pakningen.
♥ Bruk søte, små cherrytomater for best smak.
♥ Hvis du ønsker rødløken mildere, er det et godt triks å legge løkskivene i en bolle med kaldt vann i noen minutter. La løkskivene renne godt av seg på kjøkkenpapir før du har dem i salaten.
♥ Grov dijonsennep gir lekre, små sennepskorn i salaten, men det går også greit med vanlig sennep.
♥ Bruk god olivenolje, og som ferskrevet parmesan fremfor parmesan som kjøpes ferdigrevet.
♥
Kjempegod salat med grønne bønner! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g aspargesbønner
♥ 350 g cherrytomater
♥ 1 rødløk
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 50 g parmesan
Dressing:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 ss grov dijonsennep
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper
Kutt av endene på aspargesbønnene.
Legg aspargesbønnene i en kjele med kokende varmt, lettsaltet vann. La bønnene småkoke / trekke i ca. 5 minutter, til de er møre. Hell av kokevannet og ha bønnene i en salatbolle.
Skjær cherrytomatene i to og ha i bollen.
Skjær rødløken i tynne skiver og ha i bollen (se tips).
Tilsett oliven (helst kalamateoliven). Ha i ferskrevet parmesan.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Hell dette over ingrediensene i bollen og vend salaten godt sammen slik at dressingen fordeler seg jevnt.
Oppbevares kjølig frem til servering.
♥ Jeg bruker her friske aspargesbønner. Vær nøye på at du ikke overkoker aspargesbønnene. De skal være møre, men fortsatt ha frisk grønnfarge og være litt crispy. Det går også greit å bruke aspargesbønner som er frosne. Tin dem da raskt i lettsaltet, kokende varmt vann etter anvisning på pakningen.
♥ Bruk søte, små cherrytomater for best smak.
♥ Hvis du ønsker rødløken mildere, er det et godt triks å legge løkskivene i en bolle med kaldt vann i noen minutter. La løkskivene renne godt av seg på kjøkkenpapir før du har dem i salaten.
♥ Grov dijonsennep gir lekre, små sennepskorn i salaten, men det går også greit med vanlig sennep.
♥ Bruk god olivenolje, og som ferskrevet parmesan fremfor parmesan som kjøpes ferdigrevet.
Skriv ny kommentar