Brukere online: 771
Brukere i dag: 40948
Brukere siste 7 dager: 195761
Her har du noen nydelige kaker, som opprinnelig kommer fra Australia, hvor de kalles «Lemon Coconut Slice». Kakene lages med knuste kjeks og kokos, som blandes med søt, kondensert melk og smør. Sitronsaft gir en frisk smak på kakene og glasuren.
Sitron- og kokosbarer er lette å lage og de skal ikke stekes.
Konsistensen på kakene blir herlig myk, og smakskombinasjonen sitron og kokos gjør kakene utrolig deilige!
Oppskriften er beregnet på kvadratisk form (20 x 20 cm).
Ingredienser:
♥ 300 g Mariekjeks (se tips)
♥ 90 g kokos
♥ 100 g smør
♥ 300 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 0,5 dl sitronsaft
Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 25 g smør
♥ 4 ss sitronsaft
Pynt:
♥ 2 dl kokosflak
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med kokos.
Tilsett smeltet smør og søtet, kondensert melk, og deretter revet sitronskall og presset sitronsaft.
Kna blandingen raskt sammen.
Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha kjeksblandingen i formen og klem den jevnt utover med fingrene.
Baksiden av en spiseskje er fin å bruke for å jevne til kjeksmassen så den blir helt glatt og jevn.
Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at kjeksblandingen stivner.
Pisk sammen melis, mykt smør og sitronsaft til en kremete glasur. Bre den over kaken i formen.
Dryss over kokosflak til pynt.
Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca. 1 time.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Skjær kaken opp i rektangulære barer.
Denne kaken ser nokså ordinær ut, men er virkelig helt spesiell!
Kjempemyk kake som er nyyyydelig på smak!
Tips:
♥ I den originale oppskriften brukes knuste «Arrowroot biscuits», som er laget av stivelsen arrowroot (pilerot), men det går like fint å bruke Mariekjeks.
♥ Søt, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og har lysegul farge og en tykk, klissete konsistens (ikke forveksle dette med usøtet, kondensert melk, som har hvit farge og tyntflytende konsistens).
♥ Kakene holder seg myke i mange dager. Pakk dem inn i plast og oppbevare kjølig. Kakene er fine å fryse.
Kokos og sitron smaker så godt sammen!
Prøv disse kakene, du også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g Mariekjeks (se tips)
♥ 90 g kokos
♥ 100 g smør
♥ 300 g søt, kondensert melk (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 0,5 dl sitronsaft
Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 25 g smør
♥ 4 ss sitronsaft
Pynt:
♥ 2 dl kokosflak
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med kokos. Tilsett smeltet smør og søtet, kondensert melk, og deretter revet sitronskall og presset sitronsaft. Kna blandingen raskt sammen.
Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha kjeksblandingen i formen og klem den jevnt utover med fingrene. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at kjeksblandingen stivner.
Pisk sammen melis, mykt smør og sitronsaft til en kremete glasur. Bre den over kaken i formen.
Dryss over kokosflak til pynt. Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca. 1 time.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i rektangulære barer.
♥ I den originale oppskriften brukes knuste «Arrowroot biscuits», som er laget av stivelsen arrowroot (pilerot), men det går like fint å bruke Mariekjeks.
♥ Søt, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og har lysegul farge og en tykk, klissete konsistens (ikke forveksle dette med usøtet, kondensert melk, som har hvit farge og tyntflytende konsistens).
♥ Kakene holder seg myke i mange dager. Pakk dem inn i plast og oppbevare kjølig. Kakene er fine å fryse.
3 kommentarer
Wow, dette er noe av det
Wow, dette er noe av det beste jeg har smakt innen kake! Dette blir en garantert gjenganger hos oss, helt nydelig!
Hei. Jeg har lagd denne
Hei. Jeg har lagd denne deilige kaken. Men jeg fikk ikke til glasuren. Den ble bare smulete. Selv om jeg pisket lenge og vel. Sikker på at oppgitte mål er riktige? Noen som har tips?
Jeg opplevde det samme som
Jeg opplevde det samme som Anna. Ble bare små kuler. Økte smøret til 125 g, som står mer i forhold til smørkrem laget med smør og melis. Da ble den bra. Mulig feil antall gram smør i oppskrift her?
Skriv ny kommentar