Brukere online: 1728
Brukere i dag: 9851
Brukere siste 7 dager: 195566
Dette er en saftig, mørk sjokoladekake som dekkes med en nydelig glasur laget med hvit sjokolade. Glasuren kan eventuelt farges med konditorfarge, men det er ikke gjort med kaken på bildet. Kakestykkene pyntes med raspet sjokolade og blir superdelikate!
Oppskriften passer til stor langpanne.
5 egg
4,5 dl sukker
9 dl hvetemel
6 ss kakao
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1,5 dl kaffefløte
3,5 dl melk
300 g smør
Glasur:
75 g smør
200 g hvit sjokolade
3 ss vann
3,5 dl melis
(evtl konditorfarge)
Pynt:
raspet kokesjokolade
Smelt smør og avkjøl det litt. Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen alt det tørre og bland det i eggedosisen sammen med fløte og melk. Bland deretter inn smeltet smør.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter (sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt smør til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt hvit sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett vann og sikt inn melis. Rør glasuren glatt. Tilsett eventuelt ønsket farge og rør det jevnt.
Smør glasuren på kaken. Dryss over sjokoladerasp. Del kaken i firkanter.
Kakestykkene er fine å fryse. La dem stå kjølig til glasuren stivner før du pakker dem i fryseposer slik at du unngår glasursøl.
Skriv ny kommentar