Brukere online: 2454
Brukere i dag: 35316
Brukere siste 7 dager: 196652
Har du hørt om Nocciolata?
Det er den italienske varianten av vår norske Nugatti. Deilig sjokoladepålegg med smak av hasselnøtter med andre ord!
Skulle du tilfeldigvis ikke ha Nocciolata liggende klart i matskapet, kan du trøste deg med at disse bollene blir akkurat like gode om du bruker Nutella.
Oppskriften gir ca 15 fantastiske sjokolade- og hasselnøttboller!
Ingredienser:
♥ 2 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 50 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 25 g mykt smør
Fyll:
♥ 1 glass Nocciolata eller Nutella (se tips)
Pensling og pynt:
♥ 1 egg + 1 ss melk
♥ 50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Varm opp melken så den blir lunken. Løs opp gjæren i melken.
Bland i sammenpisket egg og sukkeret. Elt så inn hvetemelet og mykt smør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok så du får en smidig deig.
Hev deigen lunt i 30 min.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut leiven så den blir 30x30 cm.
Smør på romtemperert sjokoladepålegg og rull sammen til en fast rull. Skjær rullen i ca 3 cm tykke skiver.
Legg de på bakepapirdekkede stekebrett. La etterheve i 15 min.
Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over hakkede hasselnøtter.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til bollene er gyldne i fargen og gjennomstekte.
Instagram: kristine_lifeissweet
Tips:
Du bruker enten et glass Nocciolata eller Nutella. Jeg foretrekker Nutella fremfor norsk Nugatti i denne oppskriften, siden Nutella er lettere å smøre utover leiven og har smak som er mer lik ekte, italiensk Nocciolata. Men det er også mulig å lage deilige sjokoladeboller med Nugatti. Det har jeg prøvd, se oppskrift på Nugattiboller.
Disse sjokoladesnurrene er kjempefine å fryse!
Deilig med varm og nystekt gjærbakst nå på vinteren!
... det er lov å la seg friste...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 50 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 25 g mykt smør:
Fyll:
♥ 1 glass Nocciolata eller Nutella (se tips)
Pensling og pynt:
♥ 1 egg + 1 ss melk
♥ 50 g hasselnøtter
Varm opp melken så den blir lunken. Løs opp gjæren i melken.
Bland i sammenpisket egg og sukkeret. Elt så inn hvetemelet og mykt smør. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok så du får en smidig deig. Hev deigen lunt i 30 min.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut leiven så den blir 30x30 cm.
Smør på romtemperert sjokoladepålegg og rull sammen til en fast rull. Skjær rullen i ca 3 cm tykke skiver. Legg de på bakepapirdekkede stekebrett. La etterheve i 15 min.
Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over hakkede hasselnøtter.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til bollene er gyldne i fargen og gjennomstekte.
Du bruker enten et glass Nocciolata eller Nutella. Jeg foretrekker Nutella fremfor norsk Nugatti i denne oppskriften, siden Nutella er lettere å smøre utover leiven og har smak som er mer lik ekte, italiensk Nocciolata. Men det er også mulig å lage deilige sjokoladeboller med Nugatti. Det har jeg prøvd, se oppskrift på Nugattiboller på Det søte liv.
Disse sjokoladesnurrene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar