Smuldrepai med eple og kanelcrumble


Heisan!

Lyst på noe lettvint og godt midt i uka?

Da er det lite som slår en nystekt smuldrepai! Denne varianten lages med epler og en kjempegod smuldredeig med kanel og hasselnøtter.

 

 

Start nå - og du har en deilig, varm kake på tallerkenen om 20 minutter!  Smile

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
150 g hasselnøtter
3 dl hvetemel
2 ts kanel
100 g sukker
200 g smør

Fyll:
4-5 epler
5 ss sukker

Pynt:
melisdryss


Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.

Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

Å, så deilig det lukter!

 

 


Tips:

Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!  Smile

Se også oppskrift på Smulekake med müsli og eple og Smuldrepai med epler og mange andre varianter av smuldrepaier her.

 

 

 

NYDELIG!!

 


 

Smuldrepai med eple og kanelcrumble
Ingredienser

Smuldredeig:
150 g hasselnøtter
3 dl hvetemel
2 ts kanel
100 g sukker
200 g smør

Fyll:
4-5 epler
5 ss sukker

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Ha hasselnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til de blir fint hakkede.

Tilsett mel, kanel og sukker og kjør til det tørre blander seg. Ha så i bløtt smør i klatter. Kjør videre til du får en passe bløt smuldredeig.

Skrell og rens eplene og del dem i båter. Legg eplebåtene utover i en smurt ildfast form (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over eplene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen. Sikt over melis før servering.

Tips

Smuldrepaien smaker aller best varm og nystekt. Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Vaniljesaus gjerne også!  Smile

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift