Smuldrepai med epler og crème fraîche


Oppskriften på denne nydelige paien fant jeg i et ukeblad som jeg leste i mens jeg satt hos frisøren i Arguineguin på Grand Canaria i fjor høst.... Så vet du det:-) Kaken var beskrevet som favorittkaken til en eller annen kjendis som jeg ikke husker navnet på. Men hva gjør vel det? Kaken er eksepsjonelt god, med deilig, kremete eplefyll og herlig, crispy smuldredeig på toppen. Mmmm....

Smuldrepai med epler og crème fraîche
Ingredienser

Eplefyll:
2 dl crème fraîche
0,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
8 epler

Smuldredeig:
3 dl hvetemel
6 ss brunt sukker
1 ts revet sitronskall
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form (ca 30 cm i diameter).

Rør sammen crème fraîche, sukker og mel (dette blir en tykk og klissete masse, se tips). Skrell eplene og del dem i stor biter. Bland med crème fraîche-deigen slik at eplene blir dekket og ha så alt sammen i formen.

Bland alle ingrediensene til smuldredeigen (dette gjøres raskt i en food processor med hakkekniv). Fordel deigen over eplene i formen med fingrene.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 min, til smuldredeigen har fått gylden farge.

Tips

Det virker litt rart at crème fraiche-massen skal være så tykk og klebrig når du blander den med eplebitene, men under stekingen vil eplene avgi saft og fyllet blir mykt og deilig!

Kaken smaker best samme dag den er laget.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift