Brukere online: 2232
Brukere i dag: 34286
Brukere siste 7 dager: 196508
Annonse: Le Creuset
Heisan!
Som vanlig er det hektiske tider rett før alle flater ut og tar påskeferie!
Her kommer en superdeilig kake som passer utmerket til travle dager.
Jeg har brukt solbær som jeg hadde i fryseren og laget en fantastisk nydelig smuldrepai med vaniljekrem.
Personlig elsker jeg smaken av solbær og er veldig glad for at jeg har bær igjen fra i fjor sommer, men dersom du ikke har solbær tilgjengelig, går det like fint å bruke blåbær. Frosne blåbær fås kjøpt i de fleste matbutikkene året rundt.
Jeg viser deg her også hvordan man enkelt kan vri litt om på oppskriften og lage en smuldrepai uten vaniljekrem og med havre eller mandler.
Det går like fint å lage smuldrepai i porsjonsformer som i stor ildfast form.
Og apropos form, så ser dere jo på bildet hvor utrolig vakkert det blir å servere en slik smuldrepai med blå bær i former fra Le Creuset i den nye, lekre fargen Ultra Violet!
Le Creuset er et kjent fransk merkenavn innen kjøkkenutstyr, som er berømt for å produsere servise og gryter i sterke, vakre farger og kjempegod kvalitet. Den lilla fargen er en nylansering som virkelig skaper stemning på kjøkkenet.
♥ Just love it! ♥
På bildene ser du flere kaker fordi jeg lagde en større porsjon, men oppskriften nedenfor passer til 1 stor kake eller 6 porsjonskaker.
Ingredienser:
Smuldredeig:
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 dl solbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Bland hvetemel og sukker i food processor (se tips). Tilsett mykt smør og kjør blandingen sammen.
Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 30 x 20 cm eller 24 cm i diameter).
Legg på solbær (frosne solbær trenger ikke å tines først).
Strø over sukker.
Du kan bruke brunt og hvitt sukker.
Fordel så smuldredeigen over solbærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til du ser at smuldredeigen har fått gyllen farge.
Tips:
♥ Har du ikke food processor, går det fint å blande mel og sukker i en bolle og så smuldre i mykt smør med fingrene.
♥ Solbær kan som sagt byttes ut med blåbær. Se også oppskrift på Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem.
♥ Det går fint å bruke enten hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Ønsker du å droppe vaniljekremen, er det bare å la være å ha den i bunnen av formen. Øk da i så fall gjerne bærmengden fra 5 dl til 7 dl.
♥ Ønsker du å variere oppskriften, kan du bytte ut 100 g av hvetemelet med malte mandler. Fordel da gjerne mandelflak på toppen av smuldredeigen før steking. Jeg lagde dobbel porsjon av denne oppskriften, der jeg hadde mandler i den ene.
♥ Alterantivt til mandler kan du bytte ut 100 g av hvetemelet med små havregryn. Da er det lekkert å drysse på store havregryn før steking.
♥ Dersom du vil lage smuldrepaien i porsjonsformer, følger du akkurat samme fremgangsmåte. Steketiden er omtrent den samme også (kanskje litt kortere, så følg med mot slutten av steketiden). De skjønne mini-grytene til Le Creuset egner seg veldig godt som porsjonsformer.
Her brukte jeg både solbær og bringebær - en super smakskombinasjon!
Og så brukte jeg havregryn inni og oppå smuldredeigen.
Så lettvint oppskrift er dette, at det ikke er noe problem å lage flere porsjoner på en gang!
Det lukter himmelsk av de nystekte smuldrepaiene!
Sikt over litt melis til slutt.
♥ Det går fint å forberede kakene i forveien med vaniljekrem, bær og smuldredeig og så oppbevare i kjøleskapet til dagen etter. Så kan du steke kaken mens gjestene venter og du kan severe smuldrepaien mens den er helt nystekt - og da smaker den best!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 5 dl solbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Bland hvetemel og sukker i food processor (se tips). Tilsett mykt smør og kjør blandingen sammen.
Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 30 x 20 cm eller 24 cm i diameter). Legg på solbær (frosne solbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker. Fordel så smuldredeigen over solbærene.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
♥ Har du ikke food processor, går det fint å blande mel og sukker i en bolle og så smuldre i mykt smør med fingrene.
♥ Solbær kan som sagt byttes ut med blåbær. Se også oppskrift på Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem.
♥ Det går fint å bruke enten hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Ønsker du å droppe vaniljekremen, er det bare å la være å ha den i bunnen av formen. Øk da i så fall gjerne bærmengden fra 5 dl til 7 dl.
♥ Ønsker du å variere oppskriften, kan du bytte ut 100 g av hvetemelet med malte mandler. Fordel da gjerne mandelflak på toppen av smuldredeigen før steking.
♥ Alterantivt kan du bytte ut 100 g av hvetemelet med små havregryn. Da er det lekkert å drysse på store havregryn før steking.
♥ Dersom du vil lage smuldrepaien i porsjonsformer, følger du akkurat samme fremgangsmåte. Steketiden er omtrent den samme også (kanskje litt kortere, så følg med mot slutten av steketiden).
♥ Smuldrepaien smaker best helt nystekt.
Skriv ny kommentar