Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade

Kjempegode muffins! 

De syrlige solbærene er nydelige i kombinasjon med marsipan og hvit sjokolade.

 

 

Oppskriften gir 24 stk. 

 

Ingredienser: 

250 g smør
250 g sukker
4 store egg
150 g marsipan (se tips)
2 ts bakepulver
275 g hvetemel
- -
200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
100 g hvit sjokolade
50 g brunt sukker

Pynt:
1 ss melis


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.

Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade.

 

 

Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Sikt over melis før servering. 

 

 

Solbær er så godt i kaker! 

 

 

Det synes i hvert fall jeg!

Men er du mer glad i blåbær, er det ikke noe i veien for å bruke det i stedet for solbær.. Smile

 

 

NAM, så saftige muffins - som er søte og syrlige på samme tid. 

 

 

Tips:

Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne. 

Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.  

Muffinsene er fine å fryse.

 

 

Bak med bær og hold på sommerfølelsen en liten stund til.  Smile  

God fornøyelse!

 




     

Solbærmuffins med marsipan og hvit sjokolade
Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
4 store egg
150 g marsipan (se tips)
2 ts bakepulver
275 g hvetemel
- -
200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
100 g hvit sjokolade
50 g brunt sukker

Pynt:
1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.

Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade. Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.

Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Sikt over melis før servering. 

Tips

Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne. 

Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes. 

Muffinsene er fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift