Stekt havregrøt som myk granola (Scrambled oats)

Her kommer en artig frokostidé til deg!

En type myk granola!  😃

"Scrambled oats" lages på en lignende måte som eggerøre ("scrambled eggs"), bortsett fra at det her er en havregrøt som man rører sammen i stekepannen. Jeg har tidligere laget Bakt havregrøt, som stekes i stekeovnen, men her er det altså snakk om havregrøt som stekes i stekepanne. 

Havregryn blandes sammen med most banan, et egg og en klatt gresk yoghurt. Denne grøten stekes så i pannen med litt smør, og når man rører litt rundt, gir dette små, myke, stekte havregrøtbiter!

Deilig for eksempel sammen med yoghurt, banan og blåbær. Topp med kanel, flytende honning og peanøttsmør! 

Såå godt!  

 

 

Oppskriften passer til 2 porsjoner.
 

Ingredienser: 

♥ 1 banan (godt moden)
♥ 1 egg
♥ 2 dl store havregryn 
♥ 1 dl gresk yoghurt

Til steking:
♥ 1 ts smør

Serveringsforslag:
♥ yoghurt eller melk
♥ bananskiver og/eller bær
♥ flytende honning eller lønnesirup
♥ peanøttsmør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Mos bananen med en gaffel.

 

 

Bland egget med bananmosen.

 

 

Tilsett havregryn og yoghurt.

 

 

Rør blandingen jevn.

 

 

Smelt litt smør i en stekepanne. 

 

 

Ha havregrøten i stekepannen og platt den utover. 

 

 

La den steke i noen minutter på middels varme, til du ser at det begynner å danne seg en stekeskorpe på undersiden. Dette tar ca. 5 minutter. 

Hakk så opp havregrøten i mindre biter med stekespaden, og stek bitene videre på den andre siden.

 

 

Rør litt rundt slik at havregrøtbitene blir jevnt stekt. Stek i ca. 5 minutter til. 

 

 

Serveres nylaget, gjerne med yoghurt, frukt/bær, litt kaneldryss, flytende honning og en god skje nøttesmør. 

 

 

 

Altså, dette er en skikkelig digg koserett som gir masse sunn energi! 

 

 


Tips: 

♥ Bruk en godt moden, myk og søt banan. Det gir best smak.

♥ Resultatet blir best med store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

♥ Egg gir protein og hjelper til med å binde grøten sammen, men det går an å droppe egget og i stedet tilsette 0,5 dl mer gresk yoghurt. 

♥ Ikke bruk for sterk varme for å unngå at havregrøtbitene blir brente. Total steketid er ca. 10 minutter dersom varmen på platen holder middels styrke. 

♥ Toppingen kan selvfølgelig varieres med det du liker best. Prøv for eksempel med eplebiter som er stekt sammen med litt brunt sukker og kanel.

♥ Du kan lage en sjokoladevariant ved å blande 1 ss kakaopulver i havregrøten før steking. Kjempegodt sammen med friske jordbær. 

♥ Bør serveres samme dag, og helst helt nylaget. 

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut denne vrien på den tradisjonelle havregrøten... 😊

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Stekt havregrøt som myk granola (Scrambled oats)
Ingredienser

♥ 1 banan (godt moden)
♥ 1 egg
♥ 2 dl store havregryn 
♥ 1 dl gresk yoghurt

Til steking:
♥ 1 ts smør

Serveringsforslag:
♥ yoghurt eller melk
♥ bananskiver og/eller bær
♥ flytende honning eller lønnesirup
♥ peanøttsmør

Fremgangsmåte

Mos bananen med en gaffel. Bland egget med bananmosen.

Tilsett havregryn og yoghurt.

Smelt litt smør i en stekepanne. 

Ha havregrøten i stekepannen og platt den utover. La den steke i noen minutter på middels varme, til du ser at det begynner å danne seg en stekeskorpe på undersiden. Dette tar ca. 5 minutter. 

Hakk så opp havregrøten i mindre biter med stekespaden, og stek bitene videre på den andre siden. Rør litt rundt slik at havregrøtbitene blir jevnt stekt. Stek i ca. 5 minutter til. 

Serveres nylaget, gjerne med yoghurt, frukt/bær, litt kaneldryss, flytende honning og en god skje nøttesmør. 

Tips

♥ Bruk en godt moden, myk og søt banan. Det gir best smak.

♥ Resultatet blir best med store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

♥ Egg gir protein og hjelper til med å binde grøten sammen, men det går an å droppe egget og i stedet tilsette 0,5 dl mer gresk yoghurt. 

♥ Ikke bruk for sterk varme for å unngå at havregrøtbitene blir brente. Total steketid er ca. 10 minutter dersom varmen på platen holder middels styrke. 

♥ Toppingen kan selvfølgelig varieres med det du liker best. Prøv for eksempel med eplebiter som er stekt sammen med litt brunt sukker og kanel.

♥ Du kan lage en sjokoladevariant ved å blande 1 ss kakaopulver i havregrøten før steking. Kjempegodt sammen med friske jordbær. 

♥ Bør serveres samme dag, og helst helt nylaget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift