Brukere online: 1890
Brukere i dag: 18937
Brukere siste 7 dager: 195946
300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
6 dl melis
ca 3-4 ss vann
(noen dråper romessens)
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur (smak eventuelt til glasuren med noen dråper romessens). Smør glasuren jevnt over den kalde kaken ved hjelp av en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.
Kaken kan fryses. La melisglasuren stivne før du har kakestykkene i fryseposer e.l., slik at du unngår glasursøl.
Skriv ny kommentar