Brukere online: 2284
Brukere i dag: 36279
Brukere siste 7 dager: 196788
Annonse: Stonewall Kitchen
Hei dere!
Nå er det snart jul, men det er fortsatt tid til å lage noen nydelige småkaker!
"Thumbprint Cookies" er berømte, amerikanske småkaker som består av mørdeig og syltetøy. Jeg har i tillegg trillet kakene i malte hasselnøtter før steking, men det er ikke nødvendig for å få et godt resultat.
Navnet på disse småkakene kommer vel av at man gjerne bruker tommelen for å trykke ned en grop i midten av kakene hvor syltetøyet skal ligge.
For å få god smak må man såklart bruke syltetøy med god smak, og jeg har her brukt jordbærsyltetøy og blåbærsyltetøy fra Stonewall Kitchen, som er fantastisk på smak!
Oppskriften gir ca 40 stk.
Ingredienser:
♥ 5 dl hvetemel
♥ 230 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 eggeplomme
♥ 50 g hasselnøtter (kan sløyfes)
Fyll:
♥ 1 dl jordbærsyltetøy
♥ 1 dl blåbærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Ha hvetemelet i en food processor med hakkekniv. Tilsett mykt smør og sukker og kjør blandingen slik at smøret fordeler seg jevnt i det tørre. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.
Klem deigen sammen og del den i 40 jevnstore biter.
Mal hasselnøttene fint og ha dette i en skål.
Trill deigbitene til kuler som deretter rulles i malte hasselnøtter. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem kulene litt ned med fingrene. Lag en grop i midten av hver kake (se tips) og fyll gropen med en liten klatt syltetøy.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.
Tips:
♥ Som jo navnet tilsier, er det meningen å bruke tommelen for å lage de små gropene på toppen av kakene. Sikkert praktisk for de som ikke har lange negler, men for meg ble det mer praktis å bruke enden på en liten barnekjevle
♥ Jeg har som sagt brukt syltetøy fra Stonewall Kitchen. Syltetøy med god smak gir også kaker med god smak!
♥ Pass på at du ikke fyller gropene med så mye syltetøy at det renner over under stekingen.
♥ Du kan droppe å rulle kulene i malte hasselnøtter hvis du ønsker nøttefrie kaker. Det går alternativt an å rulle kulene i perlesukker, eller du kan bare droppe å rulle kulene i noe som helst og kanskje heller ringle litt melisglasur over de ferdigstekte kakene.
♥ Småkakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.
Herlig å ha en kakeboks med disse småkakene til jul!
Test ut disse klassiske småkakene du også!
De er kjempegode!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen A/S som blant annet importerer produktene til Stonewall Kitchen i Norge. Produktene fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Du finner Stonewall Kitchen på facebook her og på instagram som @stonewallkitchen
♥ 5 dl hvetemel
♥ 230 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 eggeplomme
♥ 50 g hasselnøtter (kan sløyfes)
Fyll:
♥ 1 dl jordbærsyltetøy
♥ 1 dl blåbærsyltetøy
Ha hvetemelet i en food processor med hakkekniv. Tilsett mykt smør og sukker og kjør blandingen slik at smøret fordeler seg jevnt i det tørre. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.
Klem deigen sammen og del den i 40 jevnstore biter.
Mal hasselnøttene fint og ha dette i en skål.
Trill deigbitene til kuler som deretter rulles i malte hasselnøtter. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem kulene litt ned med fingrene. Lag en grop i midten av hver kake (se tips) og fyll gropen med en liten klatt syltetøy.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.
♥ Som jo navnet tilsier, er det meningen å bruke tommelen for å lage de små gropene på toppen av kakene. Sikkert praktisk for de som ikke har lange negler, men for meg ble det mer praktis å bruke enden på en liten barnekjevle
♥ Jeg har som sagt brukt syltetøy fra Stonewall Kitchen. Syltetøy med god smak gir også kaker med god smak!
♥ Pass på at du ikke fyller gropene med så mye syltetøy at det renner over under stekingen.
♥ Du kan droppe å rulle kulene i malte hasselnøtter hvis du ønsker nøttefrie kaker. Det går alternativt an å rulle kulene i perlesukker, eller du kan bare droppe å rulle kulene i noe som helst og kanskje heller ringle litt melisglasur over de ferdigstekte kakene.
♥ Småkakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.
5 kommentarer
Hvis man ikke har
Hvis man ikke har foodprossessor? Kan man bruker hendene?
Ja, du kan bruke hendene til…
Ja, du kan bruke hendene til å lage deigen. Smuldre inn smøret i hvetemel og sukker med fingertuppene til en grynete deig. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplomme og kna deigen raskt til den blir jevn og fin. Man må absolutt ikke overarbeide deigen etter at væsken blitt tilsatt, fordi da blir deigen seig og konsistensen på kakene blir påvirket. Følg ellers oppskriften.
Vad gott det ser ut!
Vad gott det ser ut!
Ser gode ut, men skal det
Ser gode ut, men skal det ikke være litt bakepulver i disse.
Nei, det skal ikke være…
Nei, det skal ikke være bakepulver i disse småkakene.
Skriv ny kommentar