Trøffelkonfekt


Hei dere!  Heart

Hva med å lage en boks med herlig Trøffelkonfekt til jul?  Smile 

Trøffelkonfekt er superenkle å lage og består av kun 3 ingredienser. Du kan variere med ulike typer likører (aprikoslikør, Baileys, kaffelikør, konjakk osv) og ulike typer strøssel. Konfekten får kun en liten bismak av likøren, og det går fint å sløyfe likøren helt hvis du foretrekker det.

Trøffelkonfekt oppbevares kjølig og har lang holdbarhet.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør

Pynt:
♥ forskjellig type strøssel
 

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.

Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.

Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel.

 

 

Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.

♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.

 

 

Konfekten blir veldig stilig å se på når du bruker ulike typer sjokolade- og nøttestrøssel som jeg har gjort her. Denne type sjokoladestrøssel fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (f eks hos Coop Mega).

 

 

Kjekt å ha luksuskonfekt klart i kjøleskapet... Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Trøffelkonfekt
Ingredienser

♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør

Pynt:
♥ forskjellig type strøssel

Fremgangsmåte

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.

Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.

Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.

Tips

♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.

♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.

7 kommentarer

Hei. Jeg har laga trøfler før av Fløte og sjokolade. Men som du skriver må de holdes kald. Jeg lurer på om det å blande litt delfiafett i de vil gjøre susen, og at de kanskje da kan oppbevares i romtemperatur i noen timer uten å bli helt klissete og ekkel... Hva tror du?

Trøffelkonfekten er flott. Du har utrolig mange gode oppskrifter. Takk for all god inspirasjon. Håper det kommer mye spennende fram mot julen.

Hvordan får du dine trøfler så fine og runde? Mine blir bare ovale/ujevne... Kan man lage trøflene i form? I sånne silikonformer?

Hei jeg prøvde å lage den oppskrift uten liqor men dessverre min skojolademassen er ikke stivnet ser ut sånn sjuk sausen :( er det pga jeg arvikke tatt liqor inni??

Sjokolademassen ble jo stein hard... Helt umulig å tille kuler. Ser at andre harhatt samme problem - hadde vært fint om du hadde kommentert så alle kunne se svaret...

Veldig bra! HVis det er hardt er det bare å varme de i hånda og lage kuler.
Lurer på om det blir godt med litt chilipulver inni og hvor mye jeg skal ta i?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift