Vaniljekesammuffins med bringebær


"Vaniljekesammuffins med bringebær" er smakfulle og sommerlige muffins som inneholder friske bringebær!

Muffinsene er laget med vaniljekesam, som gir veldig god smak og gjør muffinsene saftige og myke. Muffinsene er raske å lage!

Se også "Vaniljekesammuffins med bær og sjokolade" og "Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter". 

 

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).

Vaniljekesammuffins med bringebær
Ingredienser

125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 g friske bringebær

Pynt:
mandelflak

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Vend inn mesteparten av bringebærene til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Stikk resten av bringebærene litt ned i deigen på toppen av hver muffins. Dryss over litt mandelflak.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Tips

Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig. 

Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi bærene avgir væske under stekingen. 

Det er lurt å skjære bringebærene i mindre biter for å hindre at de synker ned i bunnen av muffinsene under stekingen. 

Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift